
De ster van dit gerecht is de kreeft-prosecco saus, in combinatie met de tongrolletjes was dit echt een super feestelijk en elegant gerecht. Ik serveerde dit aan mijn ouders en kreeg een dikke 10/10.
De saus en puree maakte ik de dag er voor. De tong rolletjes werken natuurlijk à la minute gebakken. Ik gebruikte kreeftenbouillon uit een pot van lacroix, een makkelijkere en goedkopere oplossing. Wie goesting heeft mag natuurlijk hun eigen kreeftenbouillon maken :)
Voor 4 personen
12 tongrolletjes
Voor de saus:
300 ml kreeften bouillon (lacroix)
200 ml prosecco
1 eetlepel witte wijnazijn
1 ui
200 ml room
50 gram boter
Peper en zout naar smaak
Voor de peterselie puree:
600 gram bloemige aardappelen
200 gram boter
50 ml room
15 gram verse peterselie
2 eigelen
Peper en zout naar smaak
Voor de afwerking:
100 gram grijze garnalen
30 gram zalmforel eitjes
Micro citroenmelisse
Enkele partjes citroen
De dag op voorhand:
Maak de saus:
✨ Schil en snipper de ui
✨ Stoof de ui kort aan in een klontje boter in een sauspannetje.
✨ Voeg de prosecco, kreeftenbouillon, azijn en peper toe.
✨ Laat 30 a 40 minuten inkoken.
✨ Mix de saus glad met een staafmixer.
✨ Bewaar in een potje met deksel, de room en boter voegen we pas toe vlak voor het serveren.
Maak de puree:
✨ Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.
✨ Kook ze gaar in royaal gezouten water.
✨ Hak ondertussen de peterselie fijn.
✨ Stamp fijn en voeg het eigeel toe, stamp goed door elkaar.
✨ Voeg de peterselie, boter, room, peper en zout toe en stamp goed door elkaar.
✨ Bewaar in een potje met deksel.
Vlak voor het serveren:
✨ Verwarm de borden in een oven op 60 graden.
✨ Verwarm de puree zeer traag op het vuur of in de microgolf (maximum 500 watt)
✨ Verwarm de saus in een sauspannetje en voeg de boter en room toe.
✨ Kruid de tongrolletjes met peper en zout.
✨ Bak of stoom te tongrolletjes gaar, ik heb ze gestoomd.
Dresseer het bord:
✨ Dresseer de puree met een serveer ring.
✨ Plaats op de puree drie tongrolletjes.
✨ Overgiet met de saus.
✨ Versier met de grijze garnalen, zalmforel eitjes, citroen melisse en een partje citroen voor de liefhebbers.
✨ Tip: serveer met een salade en krokant stokbrood, om te saus mee op te vegen :)
Comments