top of page

Tong rolletjes met kreeft-prosecco saus

Foto van schrijver: Leen Leen

De ster van dit gerecht is de kreeft-prosecco saus, in combinatie met de tongrolletjes was dit echt een super feestelijk en elegant gerecht. Ik serveerde dit aan mijn ouders en kreeg een dikke 10/10.


De saus en puree maakte ik de dag er voor. De tong rolletjes werken natuurlijk à la minute gebakken. Ik gebruikte kreeftenbouillon uit een pot van lacroix, een makkelijkere en goedkopere oplossing. Wie goesting heeft mag natuurlijk hun eigen kreeftenbouillon maken :)


Voor 4 personen


12 tongrolletjes


Voor de saus:

300 ml kreeften bouillon (lacroix)

200 ml prosecco

1 eetlepel witte wijnazijn

1 ui

200 ml room

50 gram boter

Peper en zout naar smaak


Voor de peterselie puree:

600 gram bloemige aardappelen

200 gram boter

50 ml room

15 gram verse peterselie

2 eigelen

Peper en zout naar smaak


Voor de afwerking:

100 gram grijze garnalen

30 gram zalmforel eitjes

Micro citroenmelisse

Enkele partjes citroen




De dag op voorhand:


Maak de saus:

✨ Schil en snipper de ui

✨ Stoof de ui kort aan in een klontje boter in een sauspannetje.

✨ Voeg de prosecco, kreeftenbouillon, azijn en peper toe.

✨ Laat 30 a 40 minuten inkoken.

✨ Mix de saus glad met een staafmixer.

✨ Bewaar in een potje met deksel, de room en boter voegen we pas toe vlak voor het serveren.


Maak de puree:

✨ Schil de aardappelen en snij ze in blokjes.

✨ Kook ze gaar in royaal gezouten water.

✨ Hak ondertussen de peterselie fijn.

✨ Stamp fijn en voeg het eigeel toe, stamp goed door elkaar.

✨ Voeg de peterselie, boter, room, peper en zout toe en stamp goed door elkaar.

✨ Bewaar in een potje met deksel.


Vlak voor het serveren:

✨ Verwarm de borden in een oven op 60 graden.

✨ Verwarm de puree zeer traag op het vuur of in de microgolf (maximum 500 watt)

✨ Verwarm de saus in een sauspannetje en voeg de boter en room toe.

✨ Kruid de tongrolletjes met peper en zout.

✨ Bak of stoom te tongrolletjes gaar, ik heb ze gestoomd.


Dresseer het bord:

✨ Dresseer de puree met een serveer ring.

✨ Plaats op de puree drie tongrolletjes.

✨ Overgiet met de saus.

✨ Versier met de grijze garnalen, zalmforel eitjes, citroen melisse en een partje citroen voor de liefhebbers.


✨ Tip: serveer met een salade en krokant stokbrood, om te saus mee op te vegen :)


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page