
Een lekkere salade geïnspireerd door panzanella, met super lekkere tomaten uit de tuin van mijn lieve vriendin.
Voor 2 personen als maaltijdsalade
20 minuten werk
Voor de salade:
500 gram verse, super rijpe tomaten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel citroensap
peper en zout naar smaak
20 gram verse basilicum
Voor de parmezaam-croutons:
6 sneden brood
50 gram parmezaan (blok)
3 eetlepels olijfolie

✨ Snij alle tomaten in hapklare stukken.
✨ Hak de basilicum grof en voeg toe.
✨ Dresseer met de olijfolie, citroensap, peper en zout.
✨ Snij het brood in blokjes.
✨ Besprenkel met olijfolie en schud door elkaar.
✨ Doe de blokjes in de airfryer, in 1 laag.
✨ Rasp de parmezaan er direct over.
✨ Bak 12 minuten op 160 graden. Schud om na 6 minuten.
✨ Doe de helft van de croutons door de salade zodat ze het sap van de tomaat opnemen en zacht worden.
✨ Doe de andere helft er op of naast zodat ze krokant blijven.
Comments