top of page

Tomatensalade met parmezaan-croutons

Foto van schrijver: Leen Leen

Een lekkere salade geïnspireerd door panzanella, met super lekkere tomaten uit de tuin van mijn lieve vriendin.


Voor 2 personen als maaltijdsalade

20 minuten werk


Voor de salade:

500 gram verse, super rijpe tomaten

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel citroensap

peper en zout naar smaak

20 gram verse basilicum


Voor de parmezaam-croutons:

6 sneden brood

50 gram parmezaan (blok)

3 eetlepels olijfolie



✨ Snij alle tomaten in hapklare stukken.

✨ Hak de basilicum grof en voeg toe.

✨ Dresseer met de olijfolie, citroensap, peper en zout.


✨ Snij het brood in blokjes.

✨ Besprenkel met olijfolie en schud door elkaar.

✨ Doe de blokjes in de airfryer, in 1 laag.

✨ Rasp de parmezaan er direct over.

✨ Bak 12 minuten op 160 graden. Schud om na 6 minuten.


✨ Doe de helft van de croutons door de salade zodat ze het sap van de tomaat opnemen en zacht worden.

✨ Doe de andere helft er op of naast zodat ze krokant blijven.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page