Tomaat-mozzarella met passievrucht en passiebes
- Leen
- 24 aug
- 1 minuten om te lezen

Tomaat-mozzarella eet ik het liefst in combinatie met iets zuur zoals balsamicoazijn, en deze combinatie met passievrucht en passiebes (een soort peper die smaakt naar passievrucht) was echt een topper.
Voor 2 personen als hoofdgerecht
10 minuten werk
2 bollen mozzarella
3 tomaten (ik gebruikte wat gekleurde speciale tomaten)
10 blaadjes verse basilicum
2 passievruchten
1/2 theelepel passiebes van www.epiciane.fr
Peper en pyramidezout naar smaak
2 eetlepels olijfolie
Snij de tomaten en mozzarella in schijven.
Schik mooi op een bord, samen met de basilicum.

Maal de passiebes in een pepermolen of met een vijzel.
Schep 1 passievrucht over de salade heen, en zet de andere passievruchthelften er langs.
Werk de salade af met de olijfolie, passiebes, peper en zout.
Serveer met krokant stokbrood.
Opmerkingen