top of page

Tomaat-mozzarella met passievrucht en passiebes

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 24 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree

Tomaat-mozzarella eet ik het liefst in combinatie met iets zuur zoals balsamicoazijn, en deze combinatie met passievrucht en passiebes (een soort peper die smaakt naar passievrucht) was echt een topper.


Voor 2 personen als hoofdgerecht

10 minuten werk


2 bollen mozzarella

3 tomaten (ik gebruikte wat gekleurde speciale tomaten)

10 blaadjes verse basilicum

2 passievruchten

1/2 theelepel passiebes van www.epiciane.fr

Peper en pyramidezout naar smaak

2 eetlepels olijfolie



  • Snij de tomaten en mozzarella in schijven.

  • Schik mooi op een bord, samen met de basilicum.

ree

  • Maal de passiebes in een pepermolen of met een vijzel.

  • Schep 1 passievrucht over de salade heen, en zet de andere passievruchthelften er langs.

  • Werk de salade af met de olijfolie, passiebes, peper en zout.

  • Serveer met krokant stokbrood.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page