Tiramisu met espresso en gecarameliseerde pecannoten
- Leen
- 51 minuten geleden
- 1 minuten om te lezen

Een leuke variant op klassieke tiramisu: met een krokante pecannotencrumble erop, donkere chocolade en sterke espresso. Volledig op voorhand te maken.
Voor de tiramisubasis:
500 gram mascarpone
3 eieren
30 gram suiker
Voor de pecannotencrumble:
100 gram pecannoten
30 gram suiker
5 ml water
Voor de tiramisu:
1 pak boudoir koekjes
150 ml espresso (= 3 a 4 espresso's)
90 gram 90% chocolade
Maak 150 ml espresso en laat dit afkoelen.
Maak de tiramisu basis
Klop het eiwit met de suiker op in een kom.
Doe hierbij de mascarpone en de eigelen.
Maak de pecannoten crumble:
Doe de suiker in een pan met het water. Laat dit smelten en 2 minuten pruttelen.
Doe de pecannoten erbij en roer voorzichtig om. Gesmolten suiker is extreem heet.
Stort dit op een bakpapiertje uit en laat afkoelen tot het hard is.
Hak grof met een mes.
Maak de tiramisu:
Smelt de donkere chocolade au bain marie.
Dip de boudoirs kort in de espresso terwijl je aan het opbouwen bent.
Maak laagjes met de boudoirs en de tiramisu basis.
Doe vanboven een laagje donkere chocolade.
Werk af met de pecannotencrumble.
Laat opstijven in de koelkast, gedurende minstens 2 uur (of een nachtje).








