top of page

Tiramisu met espresso en gecarameliseerde pecannoten

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 51 minuten geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

Een leuke variant op klassieke tiramisu: met een krokante pecannotencrumble erop, donkere chocolade en sterke espresso. Volledig op voorhand te maken.


Voor de tiramisubasis:

500 gram mascarpone

3 eieren

30 gram suiker


Voor de pecannotencrumble:

100 gram pecannoten

30 gram suiker

5 ml water


Voor de tiramisu:

1 pak boudoir koekjes

150 ml espresso (= 3 a 4 espresso's)

90 gram 90% chocolade




  • Maak 150 ml espresso en laat dit afkoelen.


Maak de tiramisu basis

  • Klop het eiwit met de suiker op in een kom.

  • Doe hierbij de mascarpone en de eigelen.


Maak de pecannoten crumble:

  • Doe de suiker in een pan met het water. Laat dit smelten en 2 minuten pruttelen.

  • Doe de pecannoten erbij en roer voorzichtig om. Gesmolten suiker is extreem heet.

  • Stort dit op een bakpapiertje uit en laat afkoelen tot het hard is.

  • Hak grof met een mes.


Maak de tiramisu:

  • Smelt de donkere chocolade au bain marie.

  • Dip de boudoirs kort in de espresso terwijl je aan het opbouwen bent.

  • Maak laagjes met de boudoirs en de tiramisu basis.

  • Doe vanboven een laagje donkere chocolade.

  • Werk af met de pecannotencrumble.

  • Laat opstijven in de koelkast, gedurende minstens 2 uur (of een nachtje).

Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page