
Deze noedelsoep was ideaal op een drukke avond wanneer ik weinig tijd had. Op 20 minuten staat die op tafel. Lekker pittig, en met veel verschillende texturen. Een topper.
Ik gebruikte Panang curry pasta, maar dit werkt natuurlijk ook met andere soorten Thaise curry pasta, zoals Tom Yum of rode curry. Een niet-pittige variant is Tom Kha curry pasta. Ik raad wel aan om curry pasta te kopen bij de Aziatische winkel en niet in een westerse supermarkt. Eenmaal je geproefd hebt weet je het wel :)
Ik gebruikte rijstvermicelli noedels, deze hoeven niet op voorhand gekookt te worden en zijn na 3 minuten weken in de hete soep al gaar. Als je andere noedels gebruikt, laat ze dan meekoken in de soep volgens de instructies op de verpakking.
Voor 4 personen als hoofdgerecht:
1 blik kokosmelk
50 gram Panang curry pasta
1 liter water
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel suiker
200 gram vermicelli rijstnoedels.
12 bevroren dumplings naar keuze
100 gram sojasscheuten (taugé)
25 gram koriander
3 lente ui
100 gram gebakken champignons
✨ Bak de champignons gaar in een pan met een beetje olie.
✨ Neem een pot en zet die op middelhoog vuur, doe de olie en curry pasta er in.
✨ Laat de curry pasta kort bakken, zodat dat alle smaken vrij komen.
✨ Voeg het water, kokosmelk, sojasaus en suiker toe.
✨ Laat 5 minuten pruttelen.
✨ Kook de dumplings rechtstreekt in de soep gedurende 5 minuten.
✨ Maak ondertussen alle toppings klaar: hak de koriander en lente ui
✨ Schik alle toppings mooi in een kom: de vermicelli noedels, sojascheuten, koriander, lente ui, champignons en dumplings.
✨ Giet in elke kom 2 a 3 pollepels soep. Laat 3 minuten trekken zodat de noedels gaar zijn.
Hallo Leen,
Wat een heerlijk recept, dit ga ik binnenkort maken voor mijn dochter en mezelf 😋
Welke soort dumpling gebruik je in dit recept, het lijkt een gyoza?
Is elke soort geschikt om te gebruiken?
Lieve groetjes,
Suzan