top of page

Thaise kipburgers

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 8 aug
  • 1 minuten om te lezen
ree

Deze Thaise kipburgers zijn sappig, kruidig en boordevol Aziatische smaken. Een fris en pittig alternatief voor de klassieke burger. Ik serveerde ze met Thaise salades er naast, maar ook heerlijk op een broodje met koolsalade bijvoorbeeld!


Mijn ervaring met burgers en balletjes is dat ze steviger zijn en minder snel uit elkaar vallen wanneer je het gehakt ook even mee in de hakmolen steekt.


15 min werk + 2 uur opstijven

Voor 6 kleine burgers of 4 grote


500 gram kippengehakt


1 citroengras

1 stuk gember (ongeveer 2 eetlepels)

1 pijpajuin

Enkele takjes koriander

3 eetlepels vissaus

1 ei

2 sneetjes wit brood




  • Snij de korsten van het brood en doe dit in een hakmolen (paneermeel is ook oke).

  • Snij het citroengras in kleinere stukken, dit om het de hakmolen niet te moeilijk te maken en voeg toe.

  • Doe hier de pijpajuin, gember, koriander, vissaus en ei bij.

  • Doe het vlees er bij en mix kort mee. Meng eventueel nog wat verder met de hand.



  • Vorm burgers en laat ze minstens 2 uur opstijven in de frigo


  • Bak de burgers op ongeveer 180 graden, op een gietijzeren rooster, direct boven de kolen.

  • Draai ze af en toe om. Ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn.

  • Werk af met gesneden pijpajuin.

  • Serveer met Thaise groene papayasalade.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page