Thaise kipburgers
- Leen
- 8 aug
- 1 minuten om te lezen

Deze Thaise kipburgers zijn sappig, kruidig en boordevol Aziatische smaken. Een fris en pittig alternatief voor de klassieke burger. Ik serveerde ze met Thaise salades er naast, maar ook heerlijk op een broodje met koolsalade bijvoorbeeld!
Mijn ervaring met burgers en balletjes is dat ze steviger zijn en minder snel uit elkaar vallen wanneer je het gehakt ook even mee in de hakmolen steekt.
15 min werk + 2 uur opstijven
Voor 6 kleine burgers of 4 grote
500 gram kippengehakt
1 citroengras
1 stuk gember (ongeveer 2 eetlepels)
1 pijpajuin
Enkele takjes koriander
3 eetlepels vissaus
1 ei
2 sneetjes wit brood
Snij de korsten van het brood en doe dit in een hakmolen (paneermeel is ook oke).
Snij het citroengras in kleinere stukken, dit om het de hakmolen niet te moeilijk te maken en voeg toe.
Doe hier de pijpajuin, gember, koriander, vissaus en ei bij.
Doe het vlees er bij en mix kort mee. Meng eventueel nog wat verder met de hand.
Vorm burgers en laat ze minstens 2 uur opstijven in de frigo
Bak de burgers op ongeveer 180 graden, op een gietijzeren rooster, direct boven de kolen.
Draai ze af en toe om. Ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn.
Werk af met gesneden pijpajuin.
Comments