Noedelsalade met wortel, mango en gemberdressing
- Leen
- 13 minuten geleden
- 1 minuten om te lezen

Deze veelzijdige noedelsalade kan bij alles: als bijgerecht bij de bbq, als maaltijd met een beetje kip of vis erbij, als deel van een koud buffet... deze salade en variaties erop maak ik al jaren. Altijd lekker!
Voor 6 personen als bijgerecht
30 minuten werk
150 gram droge rijstvermicelli noedels
1 mango
3 wortelen
1 bosje koriander
1 spaanse chilipeper
Voor de dressing:
1 eetlepel geraspte gember
2 eetlepels zoete mirin
1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels sesamolie

Maak de dressing:
Rasp de gember, doe in een kommetje.
Meng met de mirin, rijstazijn en sesamolie.
Snij de wortel en mango in fijne reepjes met de hulp van een juliennesnijder, doe in een grote kom.
Hak de koriander en voeg toe.
Snij de chilipeper in ringen en voeg toe.
Breng 1 liter water een de kook. Doe de noedels er bij en laat 1 minuut koken.
Giet af en spoel ze met koud water om het koken te stoppen.
De noedels dienen beetgaar te zijn, en worden nog een beetje zachter door de dressing.
Meng de noedels en dressing onder de groenten.
Laat minstens 2 uur afkoelen in de frigo.
Opmerkingen