top of page

"Tavuklu, domatesli ve naneli tava.": Turkse ovenschotel met kip, tomaten en munt

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 18 minuten geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

Dit soort ovenschotels staan hier regelmatig op de planning. Makkelijk om in elkaar te steken, alles bij elkaar gooien en bakken. Ik serveerde het met Turkse pilav en ajuinsalade.


  • 500 gram kipfilet

  • 1 gele paprika

  • 1 groene paprika

  • 2 tomaten

  • 1 wortel

  • 100 ml heet water

  • 1 eetlepel Turks tomatenconcentraat (domates salçası)

  • 1 theelepel gedroogde munt

  • 1 teen look

  • 4 eetlepels olijfolie

  • Zout en peper naar smaak


Voor erbij:



  • Verwarm de oven voor op 180 graden.


  • Snij de kipfilet in blokjes.

  • Snij alle groenten in stukken.

  • Doe dit in een ovenschotel.


  • Snij de groenten in hapklare stukken. Voeg toe aan de kip.


  • Meng de tomatenpuree met het water, kruid naar smaak met zout en peper. Giet dit over de kip.


  • Plet de look.

  • Bak de look en de gedroogde munt kort aan in de olijfolie. Giet over de kip.

  • Meng alles goed door elkaar.

  • Bedek met bakpapier.


  • Bak 25 minuten op 180 graden.

  • Haal het bakpepier eraf en bak nog 10 minuten op 210 graden.


Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page