"Tavuklu, domatesli ve naneli tava.": Turkse ovenschotel met kip, tomaten en munt
- Leen
- 18 minuten geleden
- 1 minuten om te lezen

Dit soort ovenschotels staan hier regelmatig op de planning. Makkelijk om in elkaar te steken, alles bij elkaar gooien en bakken. Ik serveerde het met Turkse pilav en ajuinsalade.
500 gram kipfilet
1 gele paprika
1 groene paprika
2 tomaten
1 wortel
100 ml heet water
1 eetlepel Turks tomatenconcentraat (domates salçası)
1 theelepel gedroogde munt
1 teen look
4 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Voor erbij:
Turkse ajuinsalade, recept vind je hier.
Turkse pilav, recept vind je hier.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de kipfilet in blokjes.
Snij alle groenten in stukken.
Doe dit in een ovenschotel.
Snij de groenten in hapklare stukken. Voeg toe aan de kip.
Meng de tomatenpuree met het water, kruid naar smaak met zout en peper. Giet dit over de kip.
Plet de look.
Bak de look en de gedroogde munt kort aan in de olijfolie. Giet over de kip.
Meng alles goed door elkaar.
Bedek met bakpapier.
Bak 25 minuten op 180 graden.
Haal het bakpepier eraf en bak nog 10 minuten op 210 graden.
Serveer met:
Turkse ajuinsalade, recept vind je hier.
Turkse pilav, recept vind je hier.











Opmerkingen