top of page

"Soğan salatası": Turkse ajuinsalade

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 21 jun
  • 1 minuten om te lezen

Een simpele salade, deze maak ik vaak voor bij de barbecue of voor bij lahmacun.


3 rode ajuinen

3 tomaten

Handje verse peterselie


Voor de dressing:

3 eetlepels olijfolie

Sap van 2 citroenen

Zout naar smaak


1 eetlepel sumac


  • Snij de ajuinen in dunne halve ringen.

  • Laat de ajuin 10 minuten weken in koud water, dit haalt het scherpste randje er van af.

  • Snij de tomaat in partjes

  • Hak de peterselie fijn

  • Meng alles onder elkaar.

  • Tip: als je deze salade op voorhand wil maken, doe de dressing en sumac er op het laatste op: door de dressing word de salade snel wak en de sumac kleurt heel de salade felroze.

コメント


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page