"Tavuklu Biberli ve Zeytinli Tava": Turkse ovenschotel met kip, paprika en olijven
- Leen
- 13 aug
- 1 minuten om te lezen

Dit gerecht of een variatie daarop maak ik regelmatig. "Tava" betekend pan in het Turks, deze keer met kip, paprika en olijven. Het fijne eraan is dat je alles gewoon in de schaal stort en bakt. Zeer weinig werk, heel veel smaak!
Voor 4 personen
5 minuten voorbereiden, 30 minuten bakken
600 gram kipdijfilet
3 paprika's: 1 rode, 1 gele, 1 groene
2 ajuinen
2 tenen look
3 eetlepels biber salçası (Turkse paprikapuree)
Zout naar smaak
Peper naar smaak
30 gram boter
20 olijven

Snij de kip in blokjes, doe ze in de ovenschotel.
Snij de paprika's in blokjes en voeg ook toe.
Snij de ajuin in stukken en voeg ook toe.
Hak de look en voeg toe.
Voeg de paprikapuree, zout en peper toe.
Meng alles goed door elkaar.
Snij de boter in blokjes en verdeel erover.
Ontpit de olijven en verdeel erover.

Bedek de ovenschotel met bakpapier of aluminiumfolie en bak 20 minuten op 180 graden.
Haal de folie er af en bak nog eens 10 minuten.
Serveer met pilav, Turks brood of gekookte aardappelen.












Opmerkingen