top of page

Tarte tatin van prei

Foto van schrijver: Leen Leen


1 bot prei = 5 stuks

1 rol bladerdeeg

1 ei

100 ml water

2 tenen knoflook

1 eetlepel honing

1 theelepel gedroogde basilicum

Zout naar smaak

50 gram roomkaas zoals philidelphia

1 eetlepel dille

Enkele druppels citroen

Enkele takjes dille om af te werken





✨️ Verwarm de oven voor op 190 graden.

✨️ Haal een pan uit die ook in de oven mag (zoals le creuset, tefal ingenico...).

✨️ Snij de prei op maat van de pan en in de lengte door.

✨️ Leg de prei met een gesneden vlak naar beneden zodat de hele bodem bedekt is.

✨️ Hak of plet de knoflook.

✨️ In een kommetje, meng het water, de knoflook, de basilicum, de honing en het zout

✨️ Giet dit over de prei en zet het vuur op middelmatig vuur.

✨️ Laat de prei 10 minuten garen met een deksel op de pan. Niet omdraaien.

✨️ Haal het deksel er af en zet het vuur wat hoger, tot bijna al het vocht verdampt is.

✨️ Leg het bladerdeeg over de prei, snij bij indien nodig.

✨️ Bestrijk met geklutst ei.

✨️ Plaats de pan in de oven en laat 15 a 20 minuten bakken.

✨️ Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.

✨️ Leg een omgekeerd bord op de pan en draai deze in een vlotte beweging om, zodat de tarte tatin met de kant van de prei vanboven komt te liggen.

✨️ Hak de dille zeer fijn, meng deze met de roomkaas en citroensap.

✨️ Doe in een spuitzak en spuit zorgvuldig toefjes op de tarte tatin. Werk af met enkele takjes dille.

✨️ Snij in punten, dit ging voor mij het vlotst met een pizza snijder.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page