
Voor 4 personen als hoofdgerecht
40 minuten werk
Voor de kip:
600 gram kippendijen
2 eetlepels Mexicaanse kruidenmix van Full Taste Spices
1 ui
300 ml water
Zout naar smaak
Voor de mango salsa:
1 mango
1/2 theelepel gerookte chili vlokken
Zout naar smaak
12 zachte taco's (mini tortilla's)
3 tomaten
2 limoenen
25 gram verse koriander
✨ Doe de kruiden op de kip en wrijf goed in. Kruid naar smaak met zout.
✨ Doe een scheutje olie in een pan,
✨ Bak de kip goed aan.
✨ Snipper de ui en voeg toe, laat even mee bakken.
✨ Voeg het water toe en laat de kip gedurende 30 minuten sudderen met het deksel op de pan.
✨ Pluis de kip en doe ze terug toe aan de pan, meng ze goed onder de saus en bak nog even mee.

Om de kip te kruiden gebruikte ik de kruiden van Full Taste Spices, die zijn te koop via bol: klik hier
Bij het openen van de verpakking kwam de geur me al tegemoet. Deze kruiden worden vers gemalen en zijn van top kwaliteit. Het is belangrijk om kruiden van goede kwaliteit te kopen en bij voorkeur zonder zout in de mengeling, zoals deze. Om te beginnen betaal je veel geld voor zout, een product dat super goedkoop is. En het voordeel van een mengeling zonder zout is dat je zelf kan zout toevoegen naar smaak.
✨ Snij de mango in blokjes en doe ze in een pannetje met een scheutje water. Kook tot de mango zacht is.
✨ Kruid met chili vlokken en een snuf zout.
✨ Mix met een staafmixer.
✨ Dip elke taco even in de saus van de kip en bak ze in een hete pan.
✨ Zo krijg je een krokante, warme en smaakvolle taco.
✨ Snij de tomaat en koriander fijn.
✨ Leg een beetje kip, saus, tomaat en koriander op elke taco.
✨ Werk af met citroensap.
Comentarios