Stoverij van hert met cognac en zilveruitjes
- Leen
- 4 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Dit heb ik gestest voor de feestdagen en het is met glans geslaagd. Zeer toegankelijk van smaak, maar toch een luxueuze ervaring.
Voor 8 personen
4 uur werk
2 kg hertestoofvlees
800 ml bouillon (wild)
150 ml cognac
500 gram verse zilveruitjes
1 sjalot
2 eetlepels luikse siroop
Zout en peper naar smaak
Scheutje olie om in te bakken
Snij het vlees in hapklare stukken.
Schil de zilveruitjes en laat ze in hun geheel.
Snipper de sjalot.
Doe een scheutje olie in een grote gietijzeren pot.
Doe het vlees in de pot en bak aan op hoog vuur.
Voeg de sjalot toe.
Blus het vlees met de cognac, zet dan het vuur laag.
Voeg de bouillon toe.
Laat dit 3 uur pruttelen op zeer laag vuur. Met het deksel op de pot.
Doe het laatste uur de zilveruitjes erbij.
Voeg de luikse siroop toe.
Dik de saus eventueel wat in met maizena
Ik serveerde de stoverij met kroketten, gestoofde pastinaak en een salade.












Opmerkingen