top of page

Stoverij van hert met cognac en zilveruitjes

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 4 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

Dit heb ik gestest voor de feestdagen en het is met glans geslaagd. Zeer toegankelijk van smaak, maar toch een luxueuze ervaring.


Voor 8 personen

4 uur werk


2 kg hertestoofvlees

800 ml bouillon (wild)

150 ml cognac

500 gram verse zilveruitjes

1 sjalot

2 eetlepels luikse siroop

Zout en peper naar smaak

Scheutje olie om in te bakken




  • Snij het vlees in hapklare stukken.

  • Schil de zilveruitjes en laat ze in hun geheel.

  • Snipper de sjalot.

  • Doe een scheutje olie in een grote gietijzeren pot.

  • Doe het vlees in de pot en bak aan op hoog vuur.

  • Voeg de sjalot toe.

  • Blus het vlees met de cognac, zet dan het vuur laag.

  • Voeg de bouillon toe.

  • Laat dit 3 uur pruttelen op zeer laag vuur. Met het deksel op de pot.

  • Doe het laatste uur de zilveruitjes erbij.

  • Voeg de luikse siroop toe.

  • Dik de saus eventueel wat in met maizena


  • Ik serveerde de stoverij met kroketten, gestoofde pastinaak en een salade.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page