Stoofvlees op mijn manier
- Leen
- 12 jul 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 2 nov 2024

Serdar vroeg om stoofvlees te maken. Een gerecht dat ik zelf niet graag eet, maar voor de liefde doen we alles. Zijn voorkeur gaat naar zoet stoofvlees. Om dit te bekomen heb ik er wat geheime ingredienten in gedaan, zoals peperkoek en cola. De stoofvlees expert des huizes gaf me een 9.5/10.
Voor 6 a 8 porties
3 uur werk
1.5 kilo stoofvlees
1 flesje chimay blauw bier
1.5 liter water
5 eetlepels rundvlees bouillon concentraat (of 2 blokjes)
2 ajuinen
2 schijfjes peperkoek
1 eetlepel mosterd
3 blaadjes laurier
3 kruidnagels
2 eetlepels bloem
1 blikje cola
Peper en zout naar smaak
3 eetlepels maizena
2 eetlepels boter
2 eetlepels donkere sojasaus (puur voor de kleur)
āØļø In een grote gietijzeren pot met de boter, bak het vlees met de bloem aan tot het een korstje heeft.
āØļø Blus met het bier
āØļø Snipper de ajuin
āØļø Voeg het water, bouillonconcentraat, ajuin, peperkoek, mosterd, laurier, kruidnagel, cola en donkere sojasaus toe.
āØļø Laat minstens 2 uur rustig pruttelen met een deksel op. 3 uur is nog beter.
āØļø Dik de saus in met de maizena: los deze eerst op in een scheutje koud water om klonters te vermijden. Kruid af met peper en zout.
āØļø Serveer met frietjes en mayonaise.
Comments