top of page

Stoofvlees op mijn manier

Foto van schrijver: Leen Leen

Bijgewerkt op: 2 nov 2024





Serdar vroeg om stoofvlees te maken. Een gerecht dat ik zelf niet graag eet, maar voor de liefde doen we alles. Zijn voorkeur gaat naar zoet stoofvlees. Om dit te bekomen heb ik er wat geheime ingredienten in gedaan, zoals peperkoek en cola. De stoofvlees expert des huizes gaf me een 9.5/10.



Voor 6 a 8 porties

3 uur werk


1.5 kilo stoofvlees

1 flesje chimay blauw bier

1.5 liter water

5 eetlepels rundvlees bouillon concentraat (of 2 blokjes)

2 ajuinen

2 schijfjes peperkoek

1 eetlepel mosterd

3 blaadjes laurier

3 kruidnagels

2 eetlepels bloem

1 blikje cola

Peper en zout naar smaak

3 eetlepels maizena

2 eetlepels boter

2 eetlepels donkere sojasaus (puur voor de kleur)


✨️ In een grote gietijzeren pot met de boter, bak het vlees met de bloem aan tot het een korstje heeft.

✨️ Blus met het bier

✨️ Snipper de ajuin

✨️ Voeg het water, bouillonconcentraat, ajuin, peperkoek, mosterd, laurier, kruidnagel, cola en donkere sojasaus toe.

✨️ Laat minstens 2 uur rustig pruttelen met een deksel op. 3 uur is nog beter.

✨️ Dik de saus in met de maizena: los deze eerst op in een scheutje koud water om klonters te vermijden. Kruid af met peper en zout.

✨️ Serveer met frietjes en mayonaise.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page