top of page

Stoofvlees op mijn manier

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 12 jul 2024
  • 1 minuten om te lezen

Bijgewerkt op: 2 nov 2024





Serdar vroeg om stoofvlees te maken. Een gerecht dat ik zelf niet graag eet, maar voor de liefde doen we alles. Zijn voorkeur gaat naar zoet stoofvlees. Om dit te bekomen heb ik er wat geheime ingredienten in gedaan, zoals peperkoek en cola. De stoofvlees expert des huizes gaf me een 9.5/10.



Voor 6 a 8 porties

3 uur werk


1.5 kilo stoofvlees

1 flesje chimay blauw bier

1.5 liter water

5 eetlepels rundvlees bouillon concentraat (of 2 blokjes)

2 ajuinen

2 schijfjes peperkoek

1 eetlepel mosterd

3 blaadjes laurier

3 kruidnagels

2 eetlepels bloem

1 blikje cola

Peper en zout naar smaak

3 eetlepels maizena

2 eetlepels boter

2 eetlepels donkere sojasaus (puur voor de kleur)


āœØļø In een grote gietijzeren pot met de boter, bak het vlees met de bloem aan tot het een korstje heeft.

āœØļø Blus met het bier

āœØļø Snipper de ajuin

āœØļø Voeg het water, bouillonconcentraat, ajuin, peperkoek, mosterd, laurier, kruidnagel, cola en donkere sojasaus toe.

āœØļø Laat minstens 2 uur rustig pruttelen met een deksel op. 3 uur is nog beter.

āœØļø Dik de saus in met de maizena: los deze eerst op in een scheutje koud water om klonters te vermijden. Kruid af met peper en zout.

āœØļø Serveer met frietjes en mayonaise.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page