
Een impressionant en luxueus hapje. Dat hoeft niet duur te zijn, voor vijf personen had ik voor vier euro een klein stukje steak en gebruikte ongeveer 1/4e van een kleine verse truffel die ik kocht voor 3.5 euro.
De steak tartare kan eventueel op voorhand gemaakt worden en enkele uren bewaard in een luchtdichte doos in de koelkast, maar doe de afwerking last minute.
Voor 5 personen als hapje
10 minuten werk
100 gram steak
1/4 rode ui
Peper en zout naar smaak
2 eetlepels Truffel olie
1/4 verse truffel voor de afwerking
10 stuks voorgemaakte croustades (Rahm's, te koop bij Rob's gourmet market online of in de winkel), of serveer het op een toastje of in een glaasje.

✨ Steek de steak een uurtje in de vriezer, zo is het makkelijker ze te versnijden.
✨ Snij de steak in zo klein mogelijke blokjes en doe in een kommetje.
✨ Snij de ui in kleine blokjes en voeg toe.
✨ Voeg de truffel olie, peper en zout toe.
✨ Schep in elke croustade een lepeltje steak tartare. Rasp de truffel er over heen.
✨ Serveer onmiddelijk.
Comentários