
Bottarga is gedroogde tonijnkuit, makkelijk te vinden bij een italiaanse delicatessen winkel, hanos, rob's gourmet market... Ik maakte er een simpel pasta gerecht mee, de bottarga is zo rijk van smaak dat het niet veel extra nodig heeft.
Voor 2 personen
15 minuten werk
200 gram spaghetti
50 ml olijfolie
3 tenen knoflook
1 theelepel chili vlokken
Peper naar smaak
15 gram verse peterselie
15 gram bottarga

✨ Kook de spaghetti al dente
✨ Hak de peterselie en knoflook fijn
✨ Rasp de helft van de bottarga
✨ Doe de olijfolie in een pan en bak de chilivlokken, knoflook, peterselie, bottarga en peper kort mee.
✨ Doe de pasta met enkele eetlepels pasta water er bij en meng goed.
✨ Stort op een bord en werk af door de rest van de bottarga er direct over te raspen.
✨ Serveer onmiddellijk
Comments