
Voor 4 personen
30 minuten werk
300 gram spaghetti
300 gram guanciale
8 eieren (enkel eigeel)
250 gram pecorino in blok
Peper
✨️ Snij de guanciale in blokjes van 1 op 1 cm.
✨️ Doe deze in een koude pan en laat traag, op laag vuur uitbakken tot ze mooi krokant zijn.
✨️ Vang het vet op in een kommetje, doe de krokante guanciale in een kommetje en hou apart. Laat afkoelen
✨️ Splits 4 eieren en doe het eigeel in een kom.
✨️ Rasp de pecorino, doe deze bij de eigelen. Hou een beetje apart om mee af te werken.
✨️ Giet wat van het afgekoelde gianciale vet hier bij, kruid goed met peper en meng goed.
✨️ Kook de pasta al dente.
✨️ Zet de pan waar de guanciale in gebakken werd terug op het vuur op laag vuur. Laat 5 minuten opwarmen en zet dan het vuur uit. Dit om te vermijden dat de eigelen garen en onze saus dus splitst.
✨️ Schep de spaghetti over in de pan. Doe hierbij de krokante guanciale en het eigeel mengsel en meng goed. Voeg enkele lepels pasta kookvocht toe om de saus extra smeuïg te maken.
✨️ Schep porties carbonara op een bord. Werk af met de kaas, een eigeel en nog wat peper.
Comments