top of page

Sorbet van rabarber en citroen

Foto van schrijver: Leen Leen

Voor een succesvol recept voor ijs in de Ninja Creami te maken raad ik steeds aan op een vetstof OF zoetigheid te te voegen.


Van vetstof kan je bijvoorbeeld Griekse yoghurt, volle melk of een plantaardig alternatief toevoegen.


Gebruik dan suikervervanger maar echte suiker. Zoals kristalsuiker, siroop, agave, honing... Je kan natuurlijk een deel vervangen door een suikervervanger, zoals ik altijd doe voor gezondheidsredenen.

De reden is niet voor de smaak, maar omdat het vriespunt van suiker en vet lager ligt dan van ander vocht. Doe je dit niet, dan zal de motor van de Creami te hard moeten werken en is er risico dat deze kapot gaat. Vet of zoet, een van de twee, is goed genoeg.


Hou er rekening mee dat wanneer iets ingevroren word, een deel van de smaak verloren gaat. Ik raad aan om je mengsel dus steeds 'te' zoet te maken. Dan zal het net goed zijn wanneer het bevoren is.


Voor 1 pint

10 minuten werk


Voor de rabarber puree

3 stuks rabarber

200ml water


Voor de sorbet

1 citroen

4 eetlepels kristal suiker


✨️ Maak rabarber puree: Snij de rabarber in stukjes en kook met het water gedurende 5 a 10 minuten op laag vuur. Mixen is niet nodig.

✨️ Schil de citroen en snij het vruchtvlees in stukjes

✨️ Doe de rabarber puree in de ninja pot met de citroen en de suiker.

✨️ Bevries gedurende minstens 24 uur.

✨️ Draai een keer op sorbet, voeg een beetje water toe en doe een respin.



Σχόλια


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page