
No waste... Deze soep maakte in van wortelloof, met de worteltjes zelf deed ik wat anders. Heel lekker en voedzaam!
Voor 4 personen als maaltijd.
30 minuten werk
Voor de soep:
Loof van een bussel jonge wortelen 2 uien
2 bouillon blokjes kip of groenten smaak
1.5 liter water
125 ml room
Scheutje olie
Peper naar smaak
Voor de feta croutons:
6 sneden oud brood
1/2 pot feta blokjes in gekruide olie, ik gebruikte die van apetina
Voor de soep:
✨️ Snij de ui in blokjes, stoof in een pot tot ze glazig is.
✨️ Snij het wortelloof in handelbare stukken.
✨️ Doe het wortelloof, water en bouillonblokjes bij de ui.
✨️ Laat 20 minuten koken.
✨️ Mix met een staafmixer.
✨️ Kruid met peper en voeg de room toe.
Voor de feta croutons:
✨️ Snij het brood in blokjes.
✨️ Giet de olie van de feta er over en masseer goed in.
✨️ Doe het brood in het mandje van de air fryer. Leg goed open.
✨️ Verkruimel de feta er over heen.
✨️ Bak 10 minuten op 160 graden.
✨️ Of bak ze in de oven: 15 minuten op 180 graden.
Commenti