top of page

Soep van wortelloof met feta croutons

Foto van schrijver: Leen Leen

No waste... Deze soep maakte in van wortelloof, met de worteltjes zelf deed ik wat anders. Heel lekker en voedzaam!


Voor 4 personen als maaltijd.

30 minuten werk


Voor de soep:

Loof van een bussel jonge wortelen 2 uien

2 bouillon blokjes kip of groenten smaak

1.5 liter water

125 ml room

Scheutje olie

Peper naar smaak


Voor de feta croutons:

6 sneden oud brood

1/2 pot feta blokjes in gekruide olie, ik gebruikte die van apetina



Voor de soep:

✨️ Snij de ui in blokjes, stoof in een pot tot ze glazig is.

✨️ Snij het wortelloof in handelbare stukken.

✨️ Doe het wortelloof, water en bouillonblokjes bij de ui.

✨️ Laat 20 minuten koken.

✨️ Mix met een staafmixer.

✨️ Kruid met peper en voeg de room toe.


Voor de feta croutons:

✨️ Snij het brood in blokjes.

✨️ Giet de olie van de feta er over en masseer goed in.

✨️ Doe het brood in het mandje van de air fryer. Leg goed open.

✨️ Verkruimel de feta er over heen.

✨️ Bak 10 minuten op 160 graden.

✨️ Of bak ze in de oven: 15 minuten op 180 graden.


Commenti


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page