Sint jacob met krokante lookolie en peterselie
- Leen
- 4 uur geleden
- 1 minuten om te lezen

Een easy peazy feestelijk hapje op de BBQ. Simpel om voor te bereiden en dan binnen enkele minuten klaar.
Voor 6 personen als hapje
10 minuten voorbereiden + 5 minuten bereiden
12 stuks mini Sint Jacob in de schelp: te koop in de vriesafdeling van Hanos, Sligro, viswinkels, picard, amazing oriental en andere Aziatische supermarkten.
Voor de krokante lookolie:
20 ml zonnebloemolie
20 ml olijfolie
Zout naar smaak
4 tenen look
Per 30 seconden in de mircogolf
Voor de afwerking:
Nylon sev: (fijne draadjes krokant deeg, voor een extra crunch), te koop in een Indiase winkel, optioneel
Verse peterselie
Grof zout
Pel de look en snij ze in dunne schijfjes.
Doe de olijfolie, zonnebloemolie, zout en look in een klein potje.
Plaats dit in de microgolf en bak per 30 seconden tot de look krokant gebakken is. Bij mij duurde dit ongeveer 3 minuten op 750 watt.
Hak de peterselie fijn.
Leg de Sint Jacob op de rooster, direct boven de kolen.
Doe in elke schelp een theelepeltje olie met look.
Laat dit 3 a 4 minuten bakken, tot de Sint Jacob gaar zijn.
Kruid naar smaak met grof zout
Versier met nylon sev en verse peterselie.
Extra tips:
Je kan de hapjes ook bereiden in de pan;
Met het deksel op de pan 5 minuten laten bakken op middelhoog vuur.
Of in de oven:
10 min op 190 graden.
Of in de airfryer:
8 min op 170 graden












Opmerkingen