top of page

Sint jacob met krokante lookolie en peterselie

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 4 uur geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

Een easy peazy feestelijk hapje op de BBQ. Simpel om voor te bereiden en dan binnen enkele minuten klaar.


Voor 6 personen als hapje

10 minuten voorbereiden + 5 minuten bereiden


12 stuks mini Sint Jacob in de schelp: te koop in de vriesafdeling van Hanos, Sligro, viswinkels, picard, amazing oriental en andere Aziatische supermarkten.


Voor de krokante lookolie:

20 ml zonnebloemolie

20 ml olijfolie

Zout naar smaak

4 tenen look


Per 30 seconden in de mircogolf


Voor de afwerking:

Nylon sev: (fijne draadjes krokant deeg, voor een extra crunch), te koop in een Indiase winkel, optioneel

Verse peterselie

Grof zout




  • Pel de look en snij ze in dunne schijfjes.

  • Doe de olijfolie, zonnebloemolie, zout en look in een klein potje.

  • Plaats dit in de microgolf en bak per 30 seconden tot de look krokant gebakken is. Bij mij duurde dit ongeveer 3 minuten op 750 watt.

  • Hak de peterselie fijn.


  • Leg de Sint Jacob op de rooster, direct boven de kolen.

  • Doe in elke schelp een theelepeltje olie met look.

  • Laat dit 3 a 4 minuten bakken, tot de Sint Jacob gaar zijn.


  • Kruid naar smaak met grof zout

  • Versier met nylon sev en verse peterselie.


Extra tips:

  • Je kan de hapjes ook bereiden in de pan;

  • Met het deksel op de pan 5 minuten laten bakken op middelhoog vuur.


  • Of in de oven:

  • 10 min op 190 graden.


  • Of in de airfryer:

  • 8 min op 170 graden

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page