Sint-Jacob met chorizo crumble
- Leen
- 6 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Aan dit fantastische hapje op de BBQ denk ik nog steeds... Zo simpel en zo lekker, echt een smaakbom.
Voor 6 personen als hapje
20 minuten werk
6 stuks sint jakobsschelpen
50 gram chorizo
3 eetlepels zonnebloem olie
1/2 sjalot
Verse peterselie om af te werken
Snij de chorizo zo fijn mogelijk, dit kan eventueel in een hakmolentje.
Doe de olie en de chorizo in een pan en laat dit 15 minuten op laag vuur bakken. Tot de chorizo uitgebakken en krokant is.
Hak de sjalot fijn.
Doe op elke sint-jacob een theelepel van de chorizo crumble en enkele blokjes sjalot.
Zet ze voorzichtig op de BBQ rooster, direct boven de kolen.

Bak de sint-jacob enkele minuten op de BBQ. Tot ze net gaar zijn, en nog sappig. Dit hangt af van de grootte. Ik had kleintjes die al klaar waren na 2 minuten op ongeveer 220 graden.
Werk af met gehakte verse peterselie.
Opmerkingen