top of page

Simpele "Tom kha gai": Thaise soep met kokosmelk en kip

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 30 apr
  • 1 minuten om te lezen

Met maar vier hoofdingrediënten is deze soep echt een makkelijke om achter de hand te hebben. Ik gebruikte een zakje "Tom Kha" currypasta van de Aziatische winkel. Naar mijn mening zijn de curry pasta's van de Aziatische winkel gewoon de beste.


Natuurlijk kan je deze soep pimpen met allerlei groenten en andere smaakmakers, ik denk maar aan champignons, paprika, noedels...


40 minuten werk

Voor 2 a 3 personen


1 liter water


2 kippenpoten met dij

1 zakje "tom kha" pasta, te koop bij de aziatische winkel

100 ml kokosmelk

Sap van 1 limoen


Chili en koriander om af te werken




Kook de kippenpoten in het water gedurende 30 minuten.

Vis de kip er uit en haal het vlees er af, zet opzij.

Voeg het zakje currypasta, limoensap en de kokosmelk toe.

Laat vijf minuten koken.

Voeg de kip terug toe.

Werk af met verse chili en koriander.

Comentarios


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page