top of page

Sappige gebraden kip met kruidenboter

Foto van schrijver: Leen Leen

Vaak vind ik dat de kippenfilets van gebraden kip te droog zijn. Drie trucjes zorgden voor de sappigste kippenfilet die ik ooit al gegeten heb... Met lekker smaakmakers in de kruidenboter was dit een goed kipje.


Trucje 1 is dat de kip opengesneden word waardoor de billen en filets even snel garen.

Trucje 2 is dat er kruidboter onder de huid én op de huid van de kip gesmeerd word, zodat alles lekker sappig blijft.

Trucje 3 is dat de kip eerst een half uur gebakken word met aluminium folie over.


Voor 4 personen als hoofdgerecht

1.5 uur werk


1 braadkip

75 gram boter (géén margarine)

enkele takjes verse oregano, of 2 theelepels gedroogde

enkele takjes verse peterselie, of 2 theelepels gedroogde

3 tenen knoflook

Zout en peper naar smaak


3 rode uien

500 gram krieltjes

2 eetlepels olijfolie



✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.

✨ Snij de rug uit de kip met een keukenschaar en duw hem plat.

✨ Maak de kruidenboter door de oregano, peterselie en knoflook fijn te hakken en te mengen met de boter.

✨ Kruid de boter royaal met peper en zout.

✨ Knip de huid van de kip open langs de zijkante en smeer er kruidenboter onder. Zowel bij de billen als bij de filets kan dit.

✨ Smeer ook wat boter over heel de kip langs de buitenkant.


✨ Snij de rode ui in partjes.

✨ Schud de rode ui en krieltjes even om met en likje olie, om verbranden te voorkomen. Kruid ze met peper en zout.

✨ Leg alles in een ovenschaal en bedek met aluminium folie.

✨ Plaat 30 minuten in de oven en haal dan de folie er af.

✨ Laat nog eens 30 minuten bakken tot de kip en patatjes goed gaar zijn.

✨ Smakelijk!

コメント


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page