Salade met tarka
- Leen
- 6 uur geleden
- 1 minuten om te lezen

"Tarka" is een kooktechniek uit de Indische keuken waar droge specerijen kort gebakken worden in olie, om de smaken vrij te laten komen. Onder andere chili, mosterdzaad en curry blaadjes. Vaak doen ze dit dan bij soepen of curry's. Maak ik gebruikte de tarka als dressing op een salade met ook veel verse kruiden en groenten.
Voor 4 personen als bijgerecht
20 minuten werk
Voor de salade basis:
Frisée salade
Peterselie
Dille
Lente ui
komkommer
Bieslook
Ingemaakte rode ui
Voor de tarka:
40 ml neutrale olie
1/2 theelepel gele mosterdzaadjes
1/2 theelepel zwarte mosterdzaadjes
1/2 theelepel komijnzaad
1/2 theelepel korianderzaad
1/2 theelepel venkelzaad
1 theelepel curry blaadjes, van www.epiciane.fr
3 stuks gedroogde chilipeper
Pyramide zout met garam masala, van www.epiciane.fr
Maak de salade basis:
Was alles en snij alles in hapklare stukken, of zoals gewenst.
Versier met ingemaakte rode ajuin, recept vind je hier
Maak de tarka:
Doe de olie in een pan en warm op, op middelhoog vuur.
Meng alle droge kruiden in een potje en voeg in een keer toe aan de olie.
Laat kort mee bakken, tot de mosterdzaadjes beginnen poppen zoals popcorn.

Laat het mengsel afkoelen.
Giet dit mengsel heet over de salade.
Laat dit een uurtje trekken en afkoelen in de koelkast.
Serveer met krokant stokbrood.
Opmerkingen