top of page

Salade met tarka

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 6 uur geleden
  • 1 minuten om te lezen
ree

"Tarka" is een kooktechniek uit de Indische keuken waar droge specerijen kort gebakken worden in olie, om de smaken vrij te laten komen. Onder andere chili, mosterdzaad en curry blaadjes. Vaak doen ze dit dan bij soepen of curry's. Maak ik gebruikte de tarka als dressing op een salade met ook veel verse kruiden en groenten.


Voor 4 personen als bijgerecht

20 minuten werk


Voor de salade basis:

Frisée salade

Peterselie

Dille

Lente ui

komkommer

Bieslook

Ingemaakte rode ui


Voor de tarka:

40 ml neutrale olie

1/2 theelepel gele mosterdzaadjes

1/2 theelepel zwarte mosterdzaadjes

1/2 theelepel komijnzaad

1/2 theelepel korianderzaad

1/2 theelepel venkelzaad

1 theelepel curry blaadjes, van www.epiciane.fr

3 stuks gedroogde chilipeper

Pyramide zout met garam masala, van www.epiciane.fr





Maak de salade basis:

  • Was alles en snij alles in hapklare stukken, of zoals gewenst.

  • Versier met ingemaakte rode ajuin, recept vind je hier




Maak de tarka:

  • Doe de olie in een pan en warm op, op middelhoog vuur.

  • Meng alle droge kruiden in een potje en voeg in een keer toe aan de olie.

  • Laat kort mee bakken, tot de mosterdzaadjes beginnen poppen zoals popcorn.


ree

  • Laat het mengsel afkoelen.

  • Giet dit mengsel heet over de salade.

  • Laat dit een uurtje trekken en afkoelen in de koelkast.

  • Serveer met krokant stokbrood.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page