top of page

"Roz a djej": Libanese rijst met kip en rundvlees

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 1 dag geleden
  • 1 minuten om te lezen

Zin in iets anders dan de standaard rijstgerechten? Probeer dan eens "Roz a Djej" – een heerlijke Libanese klassieker met gekruide rijst, malse kip én gehakt rundvlees. Dit gerecht zit bomvol smaak dankzij geurige de specerijen... Bovenop gaan geroosterde amandelen en pijnboompitten voor die lekkere crunch.


Voor de kip:

3 kippenbouten met rugdeel

1 theelepel baharat


Voor de rijst:

400 gram basmati

800 ml kippenbouillon (van de kip)

50 gram boter

1 blokje kippenbouillon


Voor het gehakt:

1 ajuin

250 gram rundgehakt

1 theelepel baharat

10 gram boter

Zout naar smaak


Voor erop:

100 gram amandelen

50 gram pijnboompitten

10 gram boter

Verse peterselie en koriander



✨ Kook de kip gedurende 40 minuten in 1,5 liter water. Doe de baharat in het water van de kip.

✨ We gebruiken de bouillon om de rijst in de koken, dus giet ze zeker niet weg!


✨ Snipper de ajuin

✨ Bak de ajuin glazig in de boter.

✨ Voeg het gehakt toe en bak rul tot de randjes krokant worden.


✨ Doe de rijst met de bouillon, bouillonblokje en de boter in een pot en kook gaar met een deksel op de pot. Hoe lang, hangt af van het merk dus kijk zeker op de zak van de rijst.


✨ Voeg het gehakt toe aan de rijst en meng goed door elkaar.


✨ Bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin in de boter.


✨ Pluis de kip.


✨ Versier de rijst met de kip en noten, werk af met verse peterselie.

Commentaires


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page