"Roz a djej": Libanese rijst met kip en rundvlees
- Leen
- 1 dag geleden
- 1 minuten om te lezen

Zin in iets anders dan de standaard rijstgerechten? Probeer dan eens "Roz a Djej" – een heerlijke Libanese klassieker met gekruide rijst, malse kip én gehakt rundvlees. Dit gerecht zit bomvol smaak dankzij geurige de specerijen... Bovenop gaan geroosterde amandelen en pijnboompitten voor die lekkere crunch.
Voor de kip:
3 kippenbouten met rugdeel
1 theelepel baharat
Voor de rijst:
400 gram basmati
800 ml kippenbouillon (van de kip)
50 gram boter
1 blokje kippenbouillon
Voor het gehakt:
1 ajuin
250 gram rundgehakt
1 theelepel baharat
10 gram boter
Zout naar smaak
Voor erop:
100 gram amandelen
50 gram pijnboompitten
10 gram boter
Verse peterselie en koriander
✨ Kook de kip gedurende 40 minuten in 1,5 liter water. Doe de baharat in het water van de kip.
✨ We gebruiken de bouillon om de rijst in de koken, dus giet ze zeker niet weg!
✨ Snipper de ajuin
✨ Bak de ajuin glazig in de boter.
✨ Voeg het gehakt toe en bak rul tot de randjes krokant worden.
✨ Doe de rijst met de bouillon, bouillonblokje en de boter in een pot en kook gaar met een deksel op de pot. Hoe lang, hangt af van het merk dus kijk zeker op de zak van de rijst.
✨ Voeg het gehakt toe aan de rijst en meng goed door elkaar.
✨ Bak de amandelen en pijnboompitten goudbruin in de boter.
✨ Pluis de kip.
✨ Versier de rijst met de kip en noten, werk af met verse peterselie.
Commentaires