Rode kool met appel
- Leen
- 18 okt
- 1 minuten om te lezen

Een klassieker, dit is hoe mijn moeder hem maakt.
Voor 6 personen
2,5 uur werk
1 rode kool (ongeveer 1 kilo)
1 kilo jonagold appelen (ongeveer 6 stuks)
600 ml water of groentenbouillon
40 ml azijn
4 blaadjes laurier
Zout en peper naar smaak

Snij de rode kool in fijne sliertjes, eventueel met een keukenrobot of mandoline.
Doe dit in een grote pot.
Schil de appelen en snij in grove stukken, doe ook in de pot.
Voeg de laurier, bouillon en azijn. Zout voegen we pas op het einde toe om taai worden te voorkomen.
Laat dit 2 a 3 uur rustig stoven, tot al het vocht geabsorbeerd is. Roer regelmatig om.
Kruid op het einde naar smaak met peper en zout.
Extra tip: deze rode kool is ideaal om in te vriezen.












Opmerkingen