top of page

Rode kool met appel

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 18 okt
  • 1 minuten om te lezen
ree

Een klassieker, dit is hoe mijn moeder hem maakt.



Voor 6 personen

2,5 uur werk


1 rode kool (ongeveer 1 kilo)

1 kilo jonagold appelen (ongeveer 6 stuks)

600 ml water of groentenbouillon

40 ml azijn

4 blaadjes laurier

Zout en peper naar smaak


ree

  • Snij de rode kool in fijne sliertjes, eventueel met een keukenrobot of mandoline.

  • Doe dit in een grote pot.

  • Schil de appelen en snij in grove stukken, doe ook in de pot.

  • Voeg de laurier, bouillon en azijn. Zout voegen we pas op het einde toe om taai worden te voorkomen.

  • Laat dit 2 a 3 uur rustig stoven, tot al het vocht geabsorbeerd is. Roer regelmatig om.




  • Kruid op het einde naar smaak met peper en zout.


  • Extra tip: deze rode kool is ideaal om in te vriezen.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page