top of page

"Prinsezi": Bulgaarse toast met feta en ei

Foto van schrijver: Leen Leen

Ik kreeg een vage beschrijving van mijn vriend, in zijn kindertijd at hij deze toast vaak als ontbijt. Na wat opzoekwerk kwam ik te weten dat dit eigenlijk een Bulgaars gerecht is "Prinsezi" en geen Turks. Ik maakte het zo en het werd helemaal goedgekeurd door lief , kind en mezelf natuurlijk. "Prinsezi" betekend "Prinses" en refereert naar de kroon. Het brood wordt "gekroond" met feta 😁.


Voor 3 stuks

20 minuten werk


80 gram feta, in pekel (niet olie)

50 gram geraspte kaas naar keuze

3 eieren

3 sneetjes stevig brood, zoals bvb spelt of zuurdesem. Dat mag al oud brood zijn.

Peper naar smaak

Peterselie om af te werken



✨️ Verwarm de oven voor op 200 graden.

✨️ In een kommetje, verkruimel de feta.

✨️ Breek de eieren bij de feta en kluts goed.

✨️ Voeg de geraspte kaas toe en kluts goed.

✨️ Kruid naar smaak met peper.

✨️ Leg het brood op een bakplaat met bakpapier.

✨️ Verdeel het mengsel over het brood.



✨️ Bak gedurende 12 a 15 minuten tot de bovenkant goudbruin is.

✨️ Werk af met verse peterselie.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page