
Deze maaltijdsoep heb ik onlangs gegeten bij mijn moeder en haar idee gewoon gepikt. Sorry ma :)
Ik gebruikte een overschotje gebakken zalm voor deze soep, maar dit kan ook met gerookte zalm. Deze soep stond in 15 minuten op tafel.
Voor 2 personen als lichte lunch
15 minuten werk
1 overgebleven zalmfilet of 200 gram gerookte zalm
1 ui
1 stengel prei
1 grote aardappel
1 eetlepel bloem
1 eetlepel boter
300 ml melk
400 ml water
1 blokjes vis bouillon
1 eetlepel mascarpone, kruidenkaas of creme fraîche voor de afwerking
Verse bieslook voor de afwerking
✨ Snij de ui, prei en aardappel in blokjes.
✨ Doe de boter in een pot en laat smelten.
✨ Stoof de ui en prei kort aan.
✨ Voeg de bloem toe en meng goed. Laat 1 minuut mee bakken.
✨ Giet de melk en het water er bij. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Voeg de aardappel toe.
✨ Laat 10 minuten koken, of tot de aardappel gaar is.
✨ Voeg de zalm in stukjes toe. Kruid bij indien nodig. Ik vond de bouillon en zalm al zout genoeg.
✨ Werk af met de mascarpone en verse bieslook.
Commentaires