top of page

Preisoep met zalm

Foto van schrijver: Leen Leen

Deze maaltijdsoep heb ik onlangs gegeten bij mijn moeder en haar idee gewoon gepikt. Sorry ma :)

Ik gebruikte een overschotje gebakken zalm voor deze soep, maar dit kan ook met gerookte zalm. Deze soep stond in 15 minuten op tafel.


Voor 2 personen als lichte lunch

15 minuten werk


1 overgebleven zalmfilet of 200 gram gerookte zalm

1 ui

1 stengel prei

1 grote aardappel

1 eetlepel bloem

1 eetlepel boter

300 ml melk

400 ml water

1 blokjes vis bouillon

1 eetlepel mascarpone, kruidenkaas of creme fraîche voor de afwerking

Verse bieslook voor de afwerking



✨ Snij de ui, prei en aardappel in blokjes.

✨ Doe de boter in een pot en laat smelten.

✨ Stoof de ui en prei kort aan.

✨ Voeg de bloem toe en meng goed. Laat 1 minuut mee bakken.

✨ Giet de melk en het water er bij. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Voeg de aardappel toe.

✨ Laat 10 minuten koken, of tot de aardappel gaar is.

✨ Voeg de zalm in stukjes toe. Kruid bij indien nodig. Ik vond de bouillon en zalm al zout genoeg.

✨ Werk af met de mascarpone en verse bieslook.

Commentaires


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page