top of page

Prei met kruidendressing en blauwe kaas, op de barbecue

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 5 jul
  • 1 minuten om te lezen

De bedoeling van dit gerecht was om het te serveren als bijgerecht. Maar ik heb dit helemaal alleen opgegeten van zodra het klaar was. Woops.


Voor 4 personen als bijgerecht of 1 hongerige kok

20 minuten werk


2 prei

50 gram blauwe kaas bvb Bleu d'auvergne

10 gram geroosterde pijnboompitten

Verse peterselie om af te werken


Voor de dressing:

1 eetlepel verse peterselie

1 eetlepel verse bieslook

1 eetlepel verse oregano

2 eetlepels witte wijnazijn

5 eetlepels olijfolie

Zout en peper naar smaak



  • Snij het groene deel van de prei, bewaar dit voor soep.

  • Snij de prij overlangs en was goed. Snij ze in twee gelijke delen.

  • Het is niet nodig om olie op de prei te doen. Zout deed ik er ook niet op, omdat de kaas en dressing al zout genoeg zijn.

  • Bak ze op de gietijzeren rooster, direct boven de kolen, op 200 graden.

  • Draai om na 4 minuten.

  • Plaats de prei op een bord.



  • Doe alle ingrediënten voor de dressing in een hakmolentje en mix tot een saus.

  • Giet de saus over de warme prei.

  • Werk af met de blauwe kaas, pijnboompitten en verse peterselie.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page