Prei met kruidendressing en blauwe kaas, op de barbecue
- Leen
- 5 jul
- 1 minuten om te lezen

De bedoeling van dit gerecht was om het te serveren als bijgerecht. Maar ik heb dit helemaal alleen opgegeten van zodra het klaar was. Woops.
Voor 4 personen als bijgerecht of 1 hongerige kok
20 minuten werk
2 prei
50 gram blauwe kaas bvb Bleu d'auvergne
10 gram geroosterde pijnboompitten
Verse peterselie om af te werken
Voor de dressing:
1 eetlepel verse peterselie
1 eetlepel verse bieslook
1 eetlepel verse oregano
2 eetlepels witte wijnazijn
5 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
Snij het groene deel van de prei, bewaar dit voor soep.
Snij de prij overlangs en was goed. Snij ze in twee gelijke delen.
Het is niet nodig om olie op de prei te doen. Zout deed ik er ook niet op, omdat de kaas en dressing al zout genoeg zijn.
Bak ze op de gietijzeren rooster, direct boven de kolen, op 200 graden.
Draai om na 4 minuten.
Plaats de prei op een bord.
Doe alle ingrediënten voor de dressing in een hakmolentje en mix tot een saus.
Giet de saus over de warme prei.
Werk af met de blauwe kaas, pijnboompitten en verse peterselie.
Comments