top of page

Pompoensoep met knolselder en appel

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 10 okt
  • 1 minuten om te lezen
ree

Deze soep is een beetje zoet dankzij de butternut en appel, en ging er bijgevolg heel goed in bij de kindjes. Super lekker herfstsoepje!


Voor 2 liter

40 minuten werk


300 gram knolselder

400 gram butternut of kastanjepompoen

1 ajuin

1 appel (jonagold)

1 blokje bouillon (groenten), of twee als je graag een zoutere soep hebt.

1 liter water

1/2 theelepel kerriepoeder

Scheutje olie om in te bakken

Scheutje (kokos)room om af te werken

Verse peterselie om af te werken



  • Snij de knolselder en butternut in blokjes. De knolselder schil ik wel maar de butternut niet.

  • Snipper de ajuin.

  • Schil de appel en snij in grove stukken.

  • Doe alle groenten en de appel in de pot met een scheutje olie en stoof dit kort aan.

  • Voeg het water, kerriepoeder en bouillonblokje toe.

  • Laat 20 a 25 minuten rustig koken.

ree

  • Mix de soep glad met een staafmixer.

  • Werk af met de room en peterselie.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page