Pompoencurry met kikkererwten en zoete aardappel
- Leen
- 24 okt
- 1 minuten om te lezen

Een lekkere vegan pompoencurry, geïnspireerd door de Indiase keuken.
Voor 4 personen
45 minuten werk
1/2 kastanjepompoen
1 ajuin
150 ml kokosmelk
1 theelepel garam masala
1/2 theelepel kurkuma
1/2 theelepel zwarte mosterdzaadjes
1/2 theelepel chilipoeder
Zout naar smaak
1 eetlepel zonnebloemolie
300 ml water
1 blik kikkererwten (400 gram, 240 gram uitgelekt)
1 grote zoete aardappel (ongeveer 250 gram)
Verse koriander om af te werken
Snij de kastanjepompoen in blokjes.
Snipper de ajuin.
Zet een pan op het vuur met een beetje olie, op middelhoog vuur.
Bak de ajuin kort tot ze glazig is.
Doe de specerijen erbij en bak deze kort me, tot de smaak en geur vrij komen, ongeveer 2 minuten.
Doe de pompoen en water erbij.
Laat dit 20 minuten pruttelen op laag vuur.
Plet de pompoen met een pureestamper.
Voeg de kokosmelk en kikkererwten erbij.
Snij de zoete aardappel in blokjes en frituur deze tot ze mooi goudbruin zijn. Doe dit bij de curry.
Je kan de zoete aardappel natuurlijk ook in de curry laten meestoven of in de oven bakken, maar ik vond de textuur van de gefrituurde aardappel in deze curry het beste passen.
Werk de curry af met verse Koriander.
extra tip: je kan deze curry ook invriezen!
















Opmerkingen