top of page

Pistache Kaastaart

Foto van schrijver: Leen Leen

Ookal heb ik ook bakles gevolgd, ik kan écht niet bakken. Het is precisiewerk en dat is niet mijn sterkste kant. Deze pistache kaastaart moet niet gebakken worden en is vergevingsgezind... het komt niet op de gram. Ik geef wel graag enkele tips mee.


Ik maakte een kleine kaastaart, ik ben de enige thuis die dit eet. Verdubbel of verdriedubbel gerust de ingredienten om een grote kaastaart te maken.


Ik gebruikte mascarpone in plaats van de traditionele roomkaas of platte kaas. Ik vind dat het zuurtje in deze kazen niet past bij pistache. Mascarpone is heel zacht. Deze kan 1 op 1 vervangen worden door roomkaas.


Voor de bodem koos ik voor petit beurre koekjes, omdat ik die zelf lekker vind. Vervang ze gerust door mariakoekjes of iets dergelijks. Speculoos kan natuurlijk ook!


Zelf gebruikte ik stevia druppels om de taart zoet te maken. De petit beurre koekjes hebben natuurlijk ook suiker. Ik probeer suiker te beperken en zo is het perfect voor mij. Een goede soort suiker om in een kaastaart te doen is poedersuiker.


Wat wél belangrijk is dat er gewerkt word met 100% pistache pasta. Deze is heel puur van smaak. Je vind tegenwoordig overal "pistache creme" of "pistache pasta" met een minimale hoeveelheid echte pistache in. Zit vol met andere olieën en suiker. Check zeker de ingrediënten lijst. 100% pistache pasta vind je bijvoorbeeld in natuurwinkels of op koro.com, beetje prijzig in aankoop ja. Maar een goedkopere pot pistache creme vol suiker smaakt bijna niet door en leent zich niet goed voor dit recept.


Goed, we beginnen er aan...




Voor een kleine kaastaart voor 4 personen

30 minuten werk + 12 uur opstijven in de koelkast.


75 gram petit beurre koekjes

50 gram boter

100 gram room van 35% vet

200 gram mascarpone

3 gram gelatine in poedervorm

20 ml melk

Enkele druppels stevia naar smaak OF 50 gram poedersuiker

100 gram pistachecreme + 10 gram voor de decoratie

20 gram ongezouten pistache noten voor de decoratie


Speciale benodigdheden:

Springvorm



✨ Leg een laagje bakpapier op de bodem van de springvorm.

✨ Warm de melk lichtjes op. Los de gelatine op in de melk. Laat lichtjes afkoelen.

✨ Doe de koekjes in een hakmolen en mix tot ze in kleine stukken zijn.

✨ Smelt de boter in de microgolf en giet bij de koekjes.

✨ Stort het koekjesmengsel op de bodem van de springvorm en druk goed aan.

✨ Doe de room in een kom en klopt deze op tot hij stijve pieken vormt.

✨ Meng de mascarpone, pistache pasta, stevia pf poedersuiker en gelatine met melk onder de room.

✨ Meng zeer goed, eventueel met een elektrische klopper.

✨ Stort dit mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant goed glad.

✨ Zet de taart 12 uur of langer in de koelkast om op te stijven.

✨ Versier met pistache pasta en gehakte pistache noten.

✨ Tip om te snijden: Spoel je mes af na elke gemaakte snee.


Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page