top of page

Pikante noedelsoep met shiitake en tofu

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 19 mei
  • 1 minuten om te lezen

Een kom vol comfort en karakter – deze pikante noedelsoep met shiitake en tofu is een gerecht dat je van binnen uit opwarmt.


Voor 1 persoon als hoofdgerecht

20 minuten werk


Voor de bouillon:

350 ml water

1 theelepel miso

2 eetlepels lichte sojasaus

1 eetlepel sesam olie


Voor de vulling:

120 gram ramen noedels

200 gram shiitake, van Maison Champignon (op de markt in Leuven)

150 gram stevige tofu


Voor de afwerking:

1 lente ui

1 theelepel gochujang, of naar smaak

Snufje gochugaru chilivlokken, of naar smaak

Sesamzaadjes




✨ Doe het water in een pot en breng aan de kook. Meng de miso, sojasaus en sesam olie er onder en laat rustig pruttelen terwijl je de rest klaarmaakt.


✨ Snij de shiitake in schijfjes.

✨ Bak ze in een pan met een scheutje sesamolie op hoog vuur tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn.

✨ Kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking (dat mag in de bouillon), ik gebruikte instant noedels.

✨ Snij de tofu in blokjes en voeg toe aan de bouillon, om op te warmen.

✨ Schik alle ingrediënten in een kom.

✨ Werk af met gehakte lente ui, sesamzaad, gochujang en gochugaru.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page