Pikante noedelsoep met shiitake en tofu
- Leen
- 19 mei
- 1 minuten om te lezen

Een kom vol comfort en karakter – deze pikante noedelsoep met shiitake en tofu is een gerecht dat je van binnen uit opwarmt.
Voor 1 persoon als hoofdgerecht
20 minuten werk
Voor de bouillon:
350 ml water
1 theelepel miso
2 eetlepels lichte sojasaus
1 eetlepel sesam olie
Voor de vulling:
120 gram ramen noedels
200 gram shiitake, van Maison Champignon (op de markt in Leuven)
150 gram stevige tofu
Voor de afwerking:
1 lente ui
1 theelepel gochujang, of naar smaak
Snufje gochugaru chilivlokken, of naar smaak
Sesamzaadjes
✨ Doe het water in een pot en breng aan de kook. Meng de miso, sojasaus en sesam olie er onder en laat rustig pruttelen terwijl je de rest klaarmaakt.
✨ Snij de shiitake in schijfjes.
✨ Bak ze in een pan met een scheutje sesamolie op hoog vuur tot ze mooi goudbruin gekleurd zijn.
✨ Kook de noedels gaar volgens de instructies op de verpakking (dat mag in de bouillon), ik gebruikte instant noedels.
✨ Snij de tofu in blokjes en voeg toe aan de bouillon, om op te warmen.
✨ Schik alle ingrediënten in een kom.
✨ Werk af met gehakte lente ui, sesamzaad, gochujang en gochugaru.
Comments