top of page

Caesar salade met lion's mane

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 6 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen

Ik maakte een vegan versie van een Caesar salade - met Lion's mane (of pruikzwam), een speciale soort champignon dat in populariteit aan het toenemen is als vleesvervanger. Mijn ervaring is dat het uitzicht wel wat vlezig is, maar de smaak toch nog zoals een champignon :) ik vond het wel heel leuk om mee te werken en te eten.

Ook voor de zelfgemaakte dressing gebruikte ik enkel vegan ingrediënten.


Voor 2 personen als hoofdgerecht

30 minuten werk


Voor de dressing:

20 gram cashewnoten

20 gram edelgistvlokken

2 theelepels kappertjes met vocht

3 eetlepels olijfolie

1 teen look

Peper

1 theelepel mosterd

Enkele blaadjes verse peterselie


Voor de lion's mane:

1 stuk lion's mane (ongeveer 200 gram)

1 eetlepel olijfolie

Snufje van elk: zout, peper, paprika, lookpoeder


Voor de salade:

1/4 ijsbergsla

1/4 radicchio

enkele schijfjes vegan harde kaas (bvb violife)

Verse peterselie om af te werken

Enkele schijfjes krokant stokbrood


Lion's mane, van bij Maison Champigon in Leuven
Lion's mane, van bij Maison Champigon in Leuven

Maak de dressing:

✨ Doe alle ingrediënten voor de dressing in een hakmolentje en mix tot het een egale saus is.


Maak de lion's mane:

✨ Trek de lion's mane uit elkaar met de vingers, in hapklare stukjes.

✨ Doe de olijfolie in de pan en zet op hoog vuur.

✨ Doe de lion's mane in de pan en kruid ze.

✨ Bak kort tot ze een mooie goudbruine kleur heeft.



✨ Snij de sla in reepjes.

✨ Toast het brood.

✨ Snij de kaas in schijfjes.

✨ Schik alle ingrediënten op een bord en versier met de dressing en peterselie.

留言


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page