Caesar salade met lion's mane
- Leen
- 6 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Ik maakte een vegan versie van een Caesar salade - met Lion's mane (of pruikzwam), een speciale soort champignon dat in populariteit aan het toenemen is als vleesvervanger. Mijn ervaring is dat het uitzicht wel wat vlezig is, maar de smaak toch nog zoals een champignon :) ik vond het wel heel leuk om mee te werken en te eten.
Ook voor de zelfgemaakte dressing gebruikte ik enkel vegan ingrediënten.
Voor 2 personen als hoofdgerecht
30 minuten werk
Voor de dressing:
20 gram cashewnoten
20 gram edelgistvlokken
2 theelepels kappertjes met vocht
3 eetlepels olijfolie
1 teen look
Peper
1 theelepel mosterd
Enkele blaadjes verse peterselie
Voor de lion's mane:
1 stuk lion's mane (ongeveer 200 gram)
1 eetlepel olijfolie
Snufje van elk: zout, peper, paprika, lookpoeder
Voor de salade:
1/4 ijsbergsla
1/4 radicchio
enkele schijfjes vegan harde kaas (bvb violife)
Verse peterselie om af te werken
Enkele schijfjes krokant stokbrood

Maak de dressing:
✨ Doe alle ingrediënten voor de dressing in een hakmolentje en mix tot het een egale saus is.
Maak de lion's mane:
✨ Trek de lion's mane uit elkaar met de vingers, in hapklare stukjes.
✨ Doe de olijfolie in de pan en zet op hoog vuur.
✨ Doe de lion's mane in de pan en kruid ze.
✨ Bak kort tot ze een mooie goudbruine kleur heeft.
✨ Snij de sla in reepjes.
✨ Toast het brood.
✨ Snij de kaas in schijfjes.
✨ Schik alle ingrediënten op een bord en versier met de dressing en peterselie.
留言