top of page

Lion's mane fried chicken

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 15 uur geleden
  • 1 minuten om te lezen

Ik maakte vandaag een vegan versie van "Korean fried chicken" met Lion's mane (of pruikzwam), een speciale soort champignon dat in populariteit aan het toenemen is als vleesvervanger. Mijn twee recepten voor KFC met kip deelde ik al eens eerder.


Voor 1 persoon als hoofdgerecht

20 minuten werk


200 gram lions mane, van Maison Champignon (markt in Leuven)

2 eetlepels maizena

2 eetlepels sojasaus

2 eetlepels mirin


Voor er bij:

Rijst

Komkommerschijfjes

Sesam zaadjes

Lente ui


✨ Trek de lion's mane uit elkaar en doe in een kommetje.

✨ Giet de de maizena, sojasaus en mirin bij de lion's mane en meng goed door elkaar.

✨ Frituur de stukjes in olie tot ze goudbruin en krokant zijn.



✨ Serveer met rijst, komkommer, sesamzaad, sriracha en lente ui.



Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page