Lion's mane fried chicken
- Leen
- 15 uur geleden
- 1 minuten om te lezen

Ik maakte vandaag een vegan versie van "Korean fried chicken" met Lion's mane (of pruikzwam), een speciale soort champignon dat in populariteit aan het toenemen is als vleesvervanger. Mijn twee recepten voor KFC met kip deelde ik al eens eerder.
Voor 1 persoon als hoofdgerecht
20 minuten werk
200 gram lions mane, van Maison Champignon (markt in Leuven)
2 eetlepels maizena
2 eetlepels sojasaus
2 eetlepels mirin
Voor er bij:
Rijst
Komkommerschijfjes
Sesam zaadjes
Lente ui

✨ Trek de lion's mane uit elkaar en doe in een kommetje.
✨ Giet de de maizena, sojasaus en mirin bij de lion's mane en meng goed door elkaar.
✨ Frituur de stukjes in olie tot ze goudbruin en krokant zijn.
✨ Serveer met rijst, komkommer, sesamzaad, sriracha en lente ui.
Comments