Pikante aubergine-tomatensoep met kip
- Leen
- 22 mei
- 1 minuten om te lezen

Wie had ooit gedacht dat aubergine een soep lekker zou zijn? Ik allessinds niet, ik had het nooit eerder gedaan. Ik werd geïnspireerd door smaken uit Turkije. Deze soep was een van de lekkerste soepen die ik al gemaakt heb. Mijn man was akkoord :)
voor 4 personen
30 minuten werk
2 aubergines
2 tomaten
1 ajuin
2 eetlepels tomatenconcentraat
1 theelepel gedroogde munt
1 theelepel pul biber (Turkse chilivlokken)
4 eetlepels olijfolie
1 gegaarde kippenborst (2 filets)
Zout en peper naar smaak
1,5 liter water
✨ Ik gebruikte voor dit recept 2 overgebleven kippenfilets die ik nog had. Je kan dit met rauwe ook doen, kook ze dan 20 minuten in water (en gebruik de bouillon voor de soep)
✨ Snij de aubergine in blokjes van 1 cm op 1 cm.
✨ Snij de tomaten in blokjes.
✨ Snipper de ajuin.
✨ Doe de olijfolie in een pot en bak de aubergine goed aan, tot ze goudbruin van kleur is.
✨ Voeg de gedroogde munt en tomatenconcentraat toe en bak kort mee. Door de munt te bakken, komt de smaak vrij.
✨ Voeg het water, ajuin, tomaten, pul biber, peper en zout toe.
✨ Laat 20 minuten koken.
✨ Mix met de staafmixer vijf seconden, zodat een klein deel van de soep gemixt is maar er nog veel stukken in zitten.
✨ Pluis de kip en voeg ze toe, laat ze opwarmen in de soep.