top of page

Patatten met buffalo boter, op de barbecue

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 3 jul
  • 1 minuten om te lezen

Ik leef voor side dishes, deze buffalo boter was echt een hit. In combinatie met gegrilde aardappelen. En daarna op een krokant stokbroodje.


Buffalo kruidenmix vind je online, in een toko zoals amazing oriental of in een barbecue winkel zoals BBQ experience center.

Deze kruidenmix is gebaseerd op buffalo saus, een pittige saus die bestaat uit boter, azijn en chili. Dit geeft je al een idee van de smaak.


Voor 6 personen als bijgerecht

5 minuten werk voor de boter + 20 minuten werk voor de patatten



Voor de buffalo boter:

150 gram boter

1 eetlepel buffalo kruiden

1 theelepel paprika

2 teentjes look

Enkele blaadjes peterselie


Voor de aardappelen:

1 kilo krieltjes

Olie spray (zonnebloem)

Zout



  • Laat de boter op kamertemperatuur komen

  • Doe de boter, kruiden, look en peterselie in een hakmolentje

  • In de buffalo mix zit al zout, proef en pas aan naar eigen smaak.



  • Kook de aardappelen 15 minuten tot ze beetgaar zijn, in royaal gezouten water.

  • Je kan ze ook indirect grillen met hitteschild, gedurende 40 minuten op 160 graden.

  • Spray olie op de aardappel en grill ze direct boven de kolen, op de gietijzeren rooster. Tot ze mooie grill lijnen hebben.


  • Doe de aardappelen in een schaal en voeg de boter toe. Door de hete aardappelen zal de boter smelten.

  • Werk af met verse peterselie en chili.



  • Extra tip: gebruik de overgebleven boter om een lekker stokbroodje met buffalo boter te maken.

  • Ik gebruikte een afbak stokbroodje en bakte deze 15 minuten op 160 graden, indirect.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page