
De zoektocht naar "authentieke" Turkse aardappelsalade leverde weinig op, daar bestaan zo veel versies van dat ik er geen lijn door kon trekken. Eigenlijk is dit dus een beetje een uitgevonden, een samenraapsel van alles wat ik gelezen heb. Maar wel super lekkere aardappelsalade... met véél verse kruiden en goed gekruid.
Voor 6 personen als bijgerecht
40 minuten werk
1 kilo aardappelen (vastkokend)
1 rode ui
30 gram verse peterselie
30 gram verse koriander
30 gram verse dille
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel sumac
1/2 theelepel pul biber
Sap van 1 citroen
Zout naar smaak

✨ Snij de aardappelen in blokjes, schillen hoeft niet.
✨ Kook ze in gezouten water tot ze gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
✨ Hak ondertussen alle verse kruiden fijn, en snij de rode ui in halve maantjes.
✨ Doe de verse kruiden, ui, olijfolie, sumac, pul biber en citroensap in een kom en meng goed.
✨ Giet de aardappelen af en doe ze warm bij de kruiden, zo nemen de aardappelen veel meer smaak op.
Commentaires