Pasta scampi diabolique
- Leen
- 7 jul
- 1 minuten om te lezen

Sinds ik onlangs op restaurant super lekkere scampi diabolique gegeten heb, ben ik geobsedeerd. Maar weet ge, dat kan ik zelf ook ;) Een lekker pittige en romige getomateerde saus, met sappige scampi en pasta.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
40 minuten werk
800 gram black tiger scampi
300 gram pasta (ik gebruikte rigatoni)
1 teentje look
Peper en zout naar smaak
Olie om te bakken
Voor de saus:
200 ml water
200 ml witte wijn
1 ajuin
2 teentjes look
Zout naar smaak
1 eetlepel olie
125 ml room
1 eetlepel tomatenconcentraat
Sambal naar smaak (ik gebruikte 1 theelepel)
1 tomaat
1 rode paprika
1 tomaat in blokjes
Verse peterselie
Pel de scampi.
Doe de schaaltjes en koppen in een pot.
Maak de diabolique saus:
Stoof de schaaltjes van de scampi kort aan met een beetje olie, tot ze roze worden van kleur.
Snipper de ajuin en look en voeg toe, stoof kort aan tot de ajuin glazig wordt van kleur.
Voeg het zout, het water en de witte wijn toe, laat dit 25 minuten inkoken tot het ongeveer de helft gekrompen is in volume.
Zeef dit en vang het vocht op.
Snij de tomaat en paprika in kleine blokjes.
Voeg de sambal, tomatenconcentraat, room, tomaat en paprika toe aan de saus.

Plet de look.
Bak de scampi kort met olie, look, peper en zout. Van zodra ze roze zijn, zijn ze klaar. Bak ze zeker niet te lang! Dan worden ze rubberig van textuur.
Kook de pasta al dente.
Serveer de scampi en pasta met de saus en versier met blokjes tomaat, peper en verse peterselie.












Opmerkingen