Pasta met kip, zongedroogde tomaten en spinazie
- Leen
- 14 jun
- 1 minuten om te lezen

Dit gerecht wordt soms ook "marry me chicken" of "toscaanse kip" genoemd. De saus is op basis van zongedroogde tomaten en spinazie. Of ik er mee iemand ten huwelijk kan vragen, heb ik nog niet getest maar heel lekker is die allessinds wel.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
30 minuten werk
Voor de kip:
4 halve kipfilets
3 eetlepels bloem
2 theelepels lookpoeder
2 theelepels ajuinpoeder
Zout en peper naar smaak
Olie om in te bakken
Voor de saus:
1 ajuin
1 eetlepel tomaten concentraat
2 teentjes look
250 ml room
50 gram zongedroogde tomaten (gesneden, in olie)
100 ml kippenbouillon (of water met 1/4 blokje bouillon)
Zout en peper naar smaak
150 gram spinazie
350 gram droge pasta, ik gebruikte rigatoni
Om af te werken:
Chilivlokken (ik gebruikte Turkse chilivlokken: pul biber)
⨠Meng de bloem met het lookpoeder, ajuinpoeder, zout en peper.
⨠Wentel de kip in het bloemmengsel.
⨠Bak de kip gaar in wat olie in een pan.
⨠Extra tip: bak de kip in de olie van de zongedroogde tomaten.

⨠Snipper de ajuin en plet de look. Fruit deze aan in een pan met een beetje olie (van de zongedroogde tomaten)
⨠Voeg de tomatenpuree toe en bak even mee.
⨠Voeg de kippenbouillon, zongedroogde tomaten, bouillon, room, peper en zout toe.
⨠Laat 10 minuten inkoken.
⨠Kook ondertussen de pasta al dente, volgens de instructies op de verpakking.
⨠Voeg de spinazie toe. deze hoeft maar enkele seconden in de saus voor deze gaar is.
⨠Meng de pasta met de saus, leg de kip er in.
⨠Werk af met pul biber.
Comments