top of page

Pasta met champignons en truffel

Foto van schrijver: Leen Leen

Ik hoor iedereen al denken "Leen doet nog eens decadent", maar deze verse truffel was maar 3 euro. Een heel kleintje. Meer dan genoeg om dit pasta gerecht en luxueuze finish te geven.


Een simpele maar luxueuze pasta, met truffel olie en afgewerkt met verse truffel.


Voor 2 personen

20 minuten werk


200 gram spaghetti

250 gram champignons

100 ml room

30 gram parmezaan (blok, zelf raspen)

Peper en zout naar smaak

2 eetlepels truffel olie

1 verse truffel

Enkele blaadjes verse peterselie

Scheutje olijfolie




✨ Snij de champignons in schijfjes.

✨ Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de champignons aan.

✨ Giet hier de room en truffel olie bij, zet het vuur laag.

✨ Rasp de Parmezaan en voeg toe.

✨ Kruid naar smaak met peper en zout. Persoonlijk deed ik er niet veel zout meer bij omdat de Parmezaan al zout genoeg was.

✨ Kook de pasta al dente en voeg toe.

✨ Dresseer de pasta in een bord.

✨ Snij enkele schijfjes van de truffel met een mandoline en hak de peterselie.

✨ Werk de pasta af met de truffel en peterselie.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page