
Ik hoor iedereen al denken "Leen doet nog eens decadent", maar deze verse truffel was maar 3 euro. Een heel kleintje. Meer dan genoeg om dit pasta gerecht en luxueuze finish te geven.
Een simpele maar luxueuze pasta, met truffel olie en afgewerkt met verse truffel.
Voor 2 personen
20 minuten werk
200 gram spaghetti
250 gram champignons
100 ml room
30 gram parmezaan (blok, zelf raspen)
Peper en zout naar smaak
2 eetlepels truffel olie
1 verse truffel
Enkele blaadjes verse peterselie
Scheutje olijfolie

✨ Snij de champignons in schijfjes.
✨ Doe een scheutje olijfolie in een pan en bak de champignons aan.
✨ Giet hier de room en truffel olie bij, zet het vuur laag.
✨ Rasp de Parmezaan en voeg toe.
✨ Kruid naar smaak met peper en zout. Persoonlijk deed ik er niet veel zout meer bij omdat de Parmezaan al zout genoeg was.
✨ Kook de pasta al dente en voeg toe.
✨ Dresseer de pasta in een bord.
✨ Snij enkele schijfjes van de truffel met een mandoline en hak de peterselie.
✨ Werk de pasta af met de truffel en peterselie.
Comments