top of page

Pani Puri

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 9 jul 2024
  • 1 minuten om te lezen




Voor 25 bolletjes


1 zakje pani puri schelpjes met kruidenmengeling inbegrepen (zie foto, swipe naar links)

In de kruidenmengeling zit: zout, mango poeder, komijn, kala namak, asafoetida, peper, munt, kruidnagel en cardemon.


Voor de vulling:

1 eetlepel van de pani puri kruidenmengeling

1 blik kikkerewten

300 gram aardappelen

1 rode ui

20 gram koriander

2 eetlepels boondi (gebakken krokante linzen) of tempura kruimels.


Voor het pani puri water:

1 eetlepel van de pani puri kruidenmengeling

400 ml water

1 citroen

1 plakje gember

30 gram koriander

1 groene chilipeper (jalapeno of spaanse peper)

1 eetlepel tamarinde pasta

1 eetlepel suiker

Zout naar smaak


āœØļø Frituur de schelpjes in een laag hete olie, blijf voorzichtig roeren. na enkele seconden zijn ze al klaar. Laat uitlekken op keukenrol.

āœØļø Schil en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet af en doe in een kom.

āœØļø Snij de rode ui zo fijn mogelijk en doe bij de aardappelen.

āœØļø Doe de kikkererwten, boondi en de kruidenmengeling bij de aardappelen.

āœØļøSnij de koriander fijn en voeg toe.

āœØļø Doe alle ingredienten voor het pani puri water in een grote maatbeker en mix met een staafmixer tot alles fijn is.

āœØļø Zeef het pani puri water.

āœØļø Maak met je duim een gat in een schelpje, vul met aardappel mengsel en pani puri water. Eet onmiddellijk en in 1 hap op.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page