Voor 25 bolletjes
1 zakje pani puri schelpjes met kruidenmengeling inbegrepen (zie foto, swipe naar links)
In de kruidenmengeling zit: zout, mango poeder, komijn, kala namak, asafoetida, peper, munt, kruidnagel en cardemon.
Voor de vulling:
1 eetlepel van de pani puri kruidenmengeling
1 blik kikkerewten
300 gram aardappelen
1 rode ui
20 gram koriander
2 eetlepels boondi (gebakken krokante linzen) of tempura kruimels.
Voor het pani puri water:
1 eetlepel van de pani puri kruidenmengeling
400 ml water
1 citroen
1 plakje gember
30 gram koriander
1 groene chilipeper (jalapeno of spaanse peper)
1 eetlepel tamarinde pasta
1 eetlepel suiker
Zout naar smaak
✨️ Frituur de schelpjes in een laag hete olie, blijf voorzichtig roeren. na enkele seconden zijn ze al klaar. Laat uitlekken op keukenrol.
✨️ Schil en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet af en doe in een kom.
✨️ Snij de rode ui zo fijn mogelijk en doe bij de aardappelen.
✨️ Doe de kikkererwten, boondi en de kruidenmengeling bij de aardappelen.
✨️Snij de koriander fijn en voeg toe.
✨️ Doe alle ingredienten voor het pani puri water in een grote maatbeker en mix met een staafmixer tot alles fijn is.
✨️ Zeef het pani puri water.
✨️ Maak met je duim een gat in een schelpje, vul met aardappel mengsel en pani puri water. Eet onmiddellijk en in 1 hap op.
Comentarios