top of page

Pani Puri

Foto van schrijver: Leen Leen




Voor 25 bolletjes


1 zakje pani puri schelpjes met kruidenmengeling inbegrepen (zie foto, swipe naar links)

In de kruidenmengeling zit: zout, mango poeder, komijn, kala namak, asafoetida, peper, munt, kruidnagel en cardemon.


Voor de vulling:

1 eetlepel van de pani puri kruidenmengeling

1 blik kikkerewten

300 gram aardappelen

1 rode ui

20 gram koriander

2 eetlepels boondi (gebakken krokante linzen) of tempura kruimels.


Voor het pani puri water:

1 eetlepel van de pani puri kruidenmengeling

400 ml water

1 citroen

1 plakje gember

30 gram koriander

1 groene chilipeper (jalapeno of spaanse peper)

1 eetlepel tamarinde pasta

1 eetlepel suiker

Zout naar smaak


✨️ Frituur de schelpjes in een laag hete olie, blijf voorzichtig roeren. na enkele seconden zijn ze al klaar. Laat uitlekken op keukenrol.

✨️ Schil en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet af en doe in een kom.

✨️ Snij de rode ui zo fijn mogelijk en doe bij de aardappelen.

✨️ Doe de kikkererwten, boondi en de kruidenmengeling bij de aardappelen.

✨️Snij de koriander fijn en voeg toe.

✨️ Doe alle ingredienten voor het pani puri water in een grote maatbeker en mix met een staafmixer tot alles fijn is.

✨️ Zeef het pani puri water.

✨️ Maak met je duim een gat in een schelpje, vul met aardappel mengsel en pani puri water. Eet onmiddellijk en in 1 hap op.

Comentarios


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page