Pani Puri
- Leen
- 9 jul 2024
- 1 minuten om te lezen
Voor 25 bolletjes
1 zakje pani puri schelpjes met kruidenmengeling inbegrepen (zie foto, swipe naar links)
In de kruidenmengeling zit: zout, mango poeder, komijn, kala namak, asafoetida, peper, munt, kruidnagel en cardemon.
Voor de vulling:
1 eetlepel van de pani puri kruidenmengeling
1 blik kikkerewten
300 gram aardappelen
1 rode ui
20 gram koriander
2 eetlepels boondi (gebakken krokante linzen) of tempura kruimels.
Voor het pani puri water:
1 eetlepel van de pani puri kruidenmengeling
400 ml water
1 citroen
1 plakje gember
30 gram koriander
1 groene chilipeper (jalapeno of spaanse peper)
1 eetlepel tamarinde pasta
1 eetlepel suiker
Zout naar smaak
āØļø Frituur de schelpjes in een laag hete olie, blijf voorzichtig roeren. na enkele seconden zijn ze al klaar. Laat uitlekken op keukenrol.
āØļø Schil en kook de aardappelen tot ze gaar zijn. Giet af en doe in een kom.
āØļø Snij de rode ui zo fijn mogelijk en doe bij de aardappelen.
āØļø Doe de kikkererwten, boondi en de kruidenmengeling bij de aardappelen.
āØļøSnij de koriander fijn en voeg toe.
āØļø Doe alle ingredienten voor het pani puri water in een grote maatbeker en mix met een staafmixer tot alles fijn is.
āØļø Zeef het pani puri water.
āØļø Maak met je duim een gat in een schelpje, vul met aardappel mengsel en pani puri water. Eet onmiddellijk en in 1 hap op.
Comments