
Voor 1 portie, als hoofdgerecht
20 minuten werk
2 eieren
150 gram kippendijen (zonder bot) of kipfilet
80 ml water met 1/2 eetlepel dashi poeder
½ witte ui
1 eetlepel mirin
1 eetlepel sake
4 eetlepels lichte sojasaus
1 ½ eetlepel suiker
Om te garneren: sesamzaadjes, furikake, lente ui
1 afgemeten potje Japanse rijst (in de rijstkoker)
2 eetlepels olie (neutrale olie = zonnebloem, maïs, arachide)
✨️Maak de rijst in een rijstkoker: meet 1 potje af en spoel dit 3x, voeg water toe tot aan de lijn voor 1 potje rijst en zet de rijstkoker aan tot de rijstkoker piept. (=stand ‘standard’)
✨️In een maatbeker, meng de dashi, sake, sojasaus en mirin .
✨️Voeg de suiker toe en meng met een vork tot de suiker opgelost is.
✨️Snij de ui in halve ringen en klop in een kommetje de eieren los.
✨️ Snij de kip in reepjes van 2 cm.
✨️ Snij de lente ui in ringen.
✨️Zet een pan op het vuur die ongeveer even groot is als de kom waar je in wil serveren.
✨️Doe 2 eetlepels olie in de pan en laat opwarmen op hoog vuur.
✨️Doe de de kip en ui in de pan, verdeel het gelijkmatig in de pan en laat bakken tot de kip een bruine kleur krijgt.
✨️Giet de bouillon over de kip.
✨️Bedruip het geheel voorzichtig met het ei, laat garen tot het ei gestold is.
✨️Schep een portie rijst in een kom en giet de oyakodon in één beweging hierover. Garneer met de furikake, lente ui en sesam.
Comments