top of page

Oyakodon: Japanse rijst met kip en ei

Foto van schrijver: Leen Leen




Voor 1 portie, als hoofdgerecht

20 minuten werk


2 eieren

150 gram kippendijen (zonder bot) of kipfilet

80 ml water met 1/2 eetlepel dashi poeder

½ witte ui

1 eetlepel mirin

1 eetlepel sake

4 eetlepels lichte sojasaus

1 ½ eetlepel suiker

Om te garneren: sesamzaadjes, furikake, lente ui

1 afgemeten potje Japanse rijst (in de rijstkoker)

2 eetlepels olie (neutrale olie = zonnebloem, maïs, arachide)


✨️Maak de rijst in een rijstkoker: meet 1 potje af en spoel dit 3x, voeg water toe tot aan de lijn voor 1 potje rijst en zet de rijstkoker aan tot de rijstkoker piept. (=stand ‘standard’)

✨️In een maatbeker, meng de dashi, sake, sojasaus en mirin .

✨️Voeg de suiker toe en meng met een vork tot de suiker opgelost is.

✨️Snij de ui in halve ringen en klop in een kommetje de eieren los.

✨️ Snij de kip in reepjes van 2 cm.

✨️ Snij de lente ui in ringen.

✨️Zet een pan op het vuur die ongeveer even groot is als de kom waar je in wil serveren.

✨️Doe 2 eetlepels olie in de pan en laat opwarmen op hoog vuur.

✨️Doe de de kip en ui in de pan, verdeel het gelijkmatig in de pan en laat bakken tot de kip een bruine kleur krijgt.

✨️Giet de bouillon over de kip.

✨️Bedruip het geheel voorzichtig met het ei, laat garen tot het ei gestold is.

✨️Schep een portie rijst in een kom en giet de oyakodon in één beweging hierover. Garneer met de furikake, lente ui en sesam.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page