Ovenschotel met kip, paprika en champignons
- Leen
- 25 sep
- 1 minuten om te lezen

Nog eens een "dump en bak" ovenschotel, alles bij elkaar gooien en de oven in. Makkelijker kan het niet. Deze keer met kip, champignons, paprika en een roomsaus. Heel lekker met puree erbij.
Voor 4 personen
10 minuten werk + 55 minuten in de oven
500 gram kippendijfilet
250 gram champignons
1 rode paprika
1 ajuin
2 teentjes look
1/2 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel gedroogde tijm
Zout naar smaak
Voor de saus:
200 ml kippenbouillon (of water + zout)
125 ml room
1 theelepel maizena
1 theelepel tomatenconcentraat
Snij de kip in blokjes en doe in een ovenschotel.
Snij de ajuin, champignons en paprika in stukjes en voeg toe aan de kip.
Plet de look en voeg toe.
Kruid met de tijm, paprikapoeder en zout.
Meng alles goed door elkaar.
Meng de kippenbouillon, room, maizena en tomatenconcentraat. Kruid eventueel bij met peper en zout.
Giet dit over de kip.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bak de ovenschotel 45 Ć 55 minuten of tot de kip gaar is en de saus wat ingedikt.
Serveer met puree.






















Opmerkingen