top of page

Ovenschotel met kip, paprika en champignons

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 25 sep
  • 1 minuten om te lezen

ree

Nog eens een "dump en bak" ovenschotel, alles bij elkaar gooien en de oven in. Makkelijker kan het niet. Deze keer met kip, champignons, paprika en een roomsaus. Heel lekker met puree erbij.


Voor 4 personen

10 minuten werk + 55 minuten in de oven


500 gram kippendijfilet

250 gram champignons

1 rode paprika

1 ajuin

2 teentjes look

1/2 theelepel paprikapoeder

1/4 theelepel gedroogde tijm

Zout naar smaak


Voor de saus:

200 ml kippenbouillon (of water + zout)

125 ml room

1 theelepel maizena

1 theelepel tomatenconcentraat



  • Snij de kip in blokjes en doe in een ovenschotel.

  • Snij de ajuin, champignons en paprika in stukjes en voeg toe aan de kip.

  • Plet de look en voeg toe.

  • Kruid met de tijm, paprikapoeder en zout.

  • Meng alles goed door elkaar.



  • Meng de kippenbouillon, room, maizena en tomatenconcentraat. Kruid eventueel bij met peper en zout.

  • Giet dit over de kip.



  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Bak de ovenschotel 45 Ć  55 minuten of tot de kip gaar is en de saus wat ingedikt.

  • Serveer met puree.

Opmerkingen


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page