top of page

Octopus met saus om te soppen

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 2 apr
  • 1 minuten om te lezen

De zon op een bord! Octopus met een saus op basis van goede olijfolie, tomaat, paprika, look en citroen. Daarbij geroosterd zuurdesembrood dat ik van een vriendin cadeau kreeg.


Voor 2 personen als voorgerecht of tapa

20 minuten werk


300 gram octopus tentakels

2 citroenen

1 ajuin

1 rode paprika

2 tomaten

Handjevol kerstomaten

4 tenen knoflook

50 ml olijfolie

1 spaanse chilipeper

Verse peterselie

Peper en zout naar smaak



 Snipper de ui.

 Snij de tomaat en paprika in blokjes.

 Halveer de kerstomaten.

 Snij de chilipeper in ringen.

 Hak de peterselie.

 Plet de look.


In een pan, doe een scheutje olie en bak de octopus gaar, zorg dat ze goed wat kleur heeft.

Kruid naar smaak met zout.

Leg de octopus even opzij.


Doe de olijfolie in de pan en voeg alle groenten toe.

Laat dit 5 minuten rustig sudderen.

Voeg het citroensap toe.

Kruid naar smaak met zout.

Werk af met de peterselie.


Serveer met geroosterd zuurdesembrood






Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

Voor dagelijkse updates, volg me op sociale media:

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok

© 2025 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page