
Voor 1.5 liter soep
40 minuten werk
Bladeren van 1 bloemkool
100 gram zongedroogde tomaten (bokaal op olie)
1 eetlepel tomaten concentraat.
2 a 3 blokjes groentenbouillon
10 a 15 groene olijven
1 liter water
✨️ Was en snij de bloemkool bladeren in kleine stukken.
✨️ Zet een grote pot op het vuur en doe een scheutje olie van de zongedroogde tomaten er in. Bak het tomaten concentraat kort aan zodat ze smaak vrijkomt.
✨️Voeg het water, bouillonblokjes, de bloemkool bladeren en de zongedroogde tomaat doe (hou een beetje zongedroogde tomaat opzij voor de topping).
✨️ Kook dit gedurende 20 minuten en mix met een staafmixer.
✨️ Snij de overgebleven zongedroogde tomaat en oijven in kleine stukjes. Bak in een pan in een scheutje olie van de tomaat, tot ze bruin en krokant zijn.
✨️ Serveer in een soepkom en versier met de krokante olijven.
Comments