top of page

No waste: Soep van bloemkool bladeren en zongedroogde tomaat, met krokant gebakken olijven.

Foto van schrijver: Leen Leen





Voor 1.5 liter soep

40 minuten werk


Bladeren van 1 bloemkool

100 gram zongedroogde tomaten (bokaal op olie)

1 eetlepel tomaten concentraat.

2 a 3 blokjes groentenbouillon

10 a 15 groene olijven

1 liter water


✨️ Was en snij de bloemkool bladeren in kleine stukken.

✨️ Zet een grote pot op het vuur en doe een scheutje olie van de zongedroogde tomaten er in. Bak het tomaten concentraat kort aan zodat ze smaak vrijkomt.

✨️Voeg het water, bouillonblokjes, de bloemkool bladeren en de zongedroogde tomaat doe (hou een beetje zongedroogde tomaat opzij voor de topping).

✨️ Kook dit gedurende 20 minuten en mix met een staafmixer.

✨️ Snij de overgebleven zongedroogde tomaat en oijven in kleine stukjes. Bak in een pan in een scheutje olie van de tomaat, tot ze bruin en krokant zijn.

✨️ Serveer in een soepkom en versier met de krokante olijven.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page