
Zoals hier traditie is, maak ik op vrijdag altijd een kippensoep. Omdat wij op donderdag altijd kip van het "Kiekekot" gaan halen, van de overschot maak ik dan soep. Ik maak nooit dezelfde soep. Vandaag was het een kippensoep bomvol groenten. Een win-win, zo gebruikte ik wat groenten op die triestig in de frigo lagen.
Voor 4 personen als voorgerecht of kleine maaltijd
25 minuten werk + 1,5 uur koken.
1 overgebleven volledige kip met nog wat vlees aan. Of 1 kippedij met rugdeel.
1 ui
1 paprika
2 wortelen
1/2 broccoli
1 selder stengel
1 l water
Vermicelli
1 eetlepel tomatenpuree (dubbel concentraat)
Enkele druppels citroensap
Eerst ajuin, tomatenpuree, wortel. 10 min koken
✨ Kook de kip gedurende 1 uur in het water.
✨ Vis de kip er uit en haal het vlees er af, snij in blokjes.
Bereid de groenten voor:
✨ Snipper de ui, snij de wortel, selder en paprika in blokjes, haal de roosjes van de broccoli.
✨ Stoof de ui in een pot met een beetje olie.
✨ Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
✨ Voeg de wortel, selder en bouillon toe.
✨ Laat 15 minuten koken.
✨ Voeg de paprika en broccoli toe.
✨ Laat nog eens 10 minuten koken.
✨ Voeg de vermicelli toe en kook 2 minuten.
Comments