"Murg Tandoori": Indiase kip met yoghurt en specerijen.
- Leen
- 1 okt
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 2 okt

Kip Tandoori is een van de bekendste gerechten uit de Indiase keuken. De kip wordt gemarineerd in yoghurt en een rijke mix van specerijen. Daarna wordt hij geroosterd in een hete tandoor, wat zorgt voor een malse textuur en een kenmerkende, rokerige grillsmaak. Een tandoor heb ik hier niet zomaar staan, maar wel een Kamado BBQ :) Dit gerecht is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook een kleurrijke blikvanger op tafel. Ik serveerde dit met kurkumarijst, raita en kachumbar (Indiase salade).
Voor 4 personen
1 uur werk
4 stuks kippendij met rugdeel.
300 gram volle yoghurt
Sap van 1 citroen
3 tenen look
3 eetlepels gember
2 theelepels garam masala
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel kashmiri chilipoeder
1 eetlepel tomatenpuree (voor de kleur)
3 eetlepels olie
Zout naar smaak
Meng yoghurt, citroensap, look, gember, specerijen, tomatenpuree, zout en olie in een kom.
Maak kleine inkepingen in de kip zodat de smaken goed intrekken. Bedek de stukken met de marinade en laat minimaal 4 uur (liefst een nacht) in de koelkast rusten.
Stook de BBQ tot 180°C. Bak de kip 40 minuten indirect. Grill ze dan af op 200 graden. Het is het lekkerste wanneer de huid van de kip een beetje zwart en krokant gebakken is.
Serveer met:
Raita, recept vind je hier
Kachumbar, recept vind je hier
Kurkumarijst: Ik deed een eetlepel kurkuma poeder in het water waar ik mijn rijst in kookte.

Opmerkingen