"Raita": Indiase dip met yoghurt en komkommer
- Leen
- 23 nov 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 5 sep

Als vervolg op mijn post van gisteren, een lekkere dip voor bij de naan en ook heel lekker als koelend element bij pikante curry's. De Indiase neef van Tzatziki: Raita. Van Raita bestaan enorm veel versies, dit is een versie met onder andere kommer.
Voor 4 personen als bijgerecht
10 minuten werk
300 gram volle yoghurt
1/4 komkommer
1/4 rode ui
1 groene chili, indien gewenst
1/4 theelepel koriander poeder
1/4 theelepel komijn poeder
1 eetlepel gehakte verse munt
1 eetlepel gehakte verse koriander
✨ Hak de koriander en munt.
✨ Snij de rode ui en komkommer in kleine blokjes.
✨ Meng alle ingrediënten door elkaar in een kommetje.
✨ Serveer bij curry's, of met naan. Heerlijk bij de Peshwari naan die ik gistere posste.








Opmerkingen