top of page

"Raita": Indische dip met yoghurt en komkommer

Foto van schrijver: Leen Leen

Als vervolg op mijn post van gisteren, een lekkere dip voor bij de naan en ook heel lekker als koelend element bij pikante curry's. De Indische neef van Tzatziki: Raita. Van Raita bestaan enorm veel versies, dit is een versie met onder andere kommer.


Voor mijn lezers uit Nederland, in het Vlaams refereren we naar India als "Indisch", en naar Indonesiƫ als "Indonesisch". Om verwarring te voorkomen.


Voor 4 personen als bijgerecht

10 minuten werk


300 gram volle yoghurt

1/4 komkommer

1/4 rode ui

1 groene chili, indien gewenst

1/4 theelepel koriander poeder

1/4 theelepel komijn poeder

1 eetlepel gehakte verse munt

1 eetlepel gehakte verse koriander



āœØ Hak de koriander en munt.

āœØ Snij de rode ui en komkommer in kleine blokjes.

āœØ Meng alle ingrediĆ«nten door elkaar in een kommetje.

āœØ Serveer bij curry's, of met naan. Heerlijk bij de Peshwari naan die ik gistere posste.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbriefā€‹

  • Instagram
  • TikTok

Ā© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page