
Als vervolg op mijn post van gisteren, een lekkere dip voor bij de naan en ook heel lekker als koelend element bij pikante curry's. De Indische neef van Tzatziki: Raita. Van Raita bestaan enorm veel versies, dit is een versie met onder andere kommer.
Voor mijn lezers uit Nederland, in het Vlaams refereren we naar India als "Indisch", en naar Indonesiƫ als "Indonesisch". Om verwarring te voorkomen.
Voor 4 personen als bijgerecht
10 minuten werk
300 gram volle yoghurt
1/4 komkommer
1/4 rode ui
1 groene chili, indien gewenst
1/4 theelepel koriander poeder
1/4 theelepel komijn poeder
1 eetlepel gehakte verse munt
1 eetlepel gehakte verse koriander
āØ Hak de koriander en munt.
āØ Snij de rode ui en komkommer in kleine blokjes.
āØ Meng alle ingrediĆ«nten door elkaar in een kommetje.
āØ Serveer bij curry's, of met naan. Heerlijk bij de Peshwari naan die ik gistere posste.
Comments