top of page

Mocktail met zelf gemaakte Shiso siroop

Foto van schrijver: Leen Leen



Shiso of Perilla wordt veel gebruikt in de Koreaanse en Japanse keuken, dan ben ik al automatisch fan. De smaak ligt tussen munt en basilicum en is dus een zeer veelzijdig kruid. Ik maakte er een siroop van die donkergroen van kleur is, maar met citroensap roze kleurt door een chemische reactie.



Voor de siroop:

20 grote Shiso blaadjes, groene of paarse is allebei goed.

300 ml water

300 ml suiker



✨️ Was en scheur de shiso blaadjes, door ze te scheuren komen de smaken beter vrij.

✨️ Breng het water, suiker en shiso langzaam aan de kook, laat dit 10 minuten rustig pruttelen op laat vuur.

✨️ Laat het geheel afkoelen en giet af.

✨️ De siroop kan enkele weken bewaard worden in de koelkast in een afgesloten fles.




Voor de mocktail:



50 ml shiso siroop

Enkele ijsblokjes

200 ml plat of bruisend water

20 ml citroensap

1 schijfje citroen

1 blaadje shiso




Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page